MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

5 Hvalpe til salg

Old English Sheepdog

MENTALITET
Social, kontaktsøgende og ofte overstrømmende venlig, specielt over for børn, som den risikerer at vælte af bar begejstring. Den deltager gerne aktivt i familiens gøren og laden, følger én i hælene eller ligger i vejen et centralt sted, hvor den kan følge begivenhedernes gang. Noget gøende, bl.a. når den er begejstret.

BEHOV
Kræver nogen motion og mental udfordring samt en meget stor portion social nærhed. Af hensyn til forholdet til andre hunde bør denne race starte træning på et blandet hvalpehold.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den unge hund er aktiv og arbejdsivrig, nu og da overstadig kåd og drillende legesyg, så den skal gerne kunne dæmpes. Den voksne hund er rolig og indpasser sig helt efter familiens aktivitetsniveau. Fjerner sig sjældent langt fra sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Den daglige pleje af den store, stride pels klares lettest med karte og kam. Pelsplejen kræver normalt et par timers systematisk arbejde en gang om ugen. I modsætning til hvad man skulle forvente, fælder racen ikke særligt - løs pels fjernes ved den ugentlige børstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er nem at socialisere og træne. Tidlig indlæring af soignering er vigtig for den senere pelspleje. Et spænde i pandehåret giver bedre øjenkontakt med hunden. Træn motiverende i korte sekvenser. Undgå hårdhed, som kan gøre hunden stædig.

HØJDE
Hanner 61 cm. og derover. Tæver 56 cm. og derover.

VÆGT
29-31 kg.

FARVER
Bagpart i alle nuancer af grå, gråsprængt eller blå. Hoved, hals, forpart og bug er hvidt.

SPECIALKLUB
Old English Sheepdog Klubben
OPRINDELSE
Racen har antagelig sin oprindelse blandt de kontinentale kvæg- og fårehunde. Den var især i det sydlige England en hårdfør vagt- og forsvarshund for dyreflokke. Den havde desuden til opgave at drive dyrene til græsning og til markeder. Den havde ry for en vis skarphed og blev derfor mest brugt til kvæg. Fra slutningen af 1800-tallet er den blevet opdrættet udelukkende som selskabshund. Den har stadig styrken og hyrdeinstinktet i behold, men skarpheden er i dag afløst af venlighed.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Old English Sheepdog med kælenavnet Bobtail.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Den godmodige, intelligente & kærlige familiehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem