MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

Lavt

0 Hvalpe til salg

Mastin Espanol

MENTALITET
Selv om den er venlig og hengiven over for sine mennesker, bør man overveje om man vil have den som familiehund. Den kan være forbeholden over for fremmede og meget beslutsom, hvis den føler, at det er nødvendigt at forsvare, hvad den har fået ansvaret for. Hanhunde kan som andre racer have problemer med andre hunde , men her snakker vi om en race der vejer lige så meget som en fuldvoksen mand . Dette er en race hvor ejer og hund har et livslangt , for hunden , samarbejde . Hunden knytter sig meget til ejer, men er samtidigt meget selvstændig . Et spansk ordsprog siger, at når en mastin sover, vogter den mest hvilket ikke gør den egnet til et tæt boligområde med meget aktivitet. Vælger man en mstin espanol bør det være et valg efter behov og evner . Store hunde knytter sig meget til første bestemmelses sted og omplacering af en voksen hund, kan være meget vanskeligt.

BEHOV
En mastin espanol elsker meget lange gåture og at studere sine omgivelser. Nye ting på turen vil blive bemærket og gøet af. Motion og løb passer ikke til hunden. Kun det løb hunden selv finder tilpas i leg og dagligdag bør accepteres , da knoglebygning ikke må stresses , specielt i opvæksten og jo mere ejer viser roen jo mere viser hunden samme tendens
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
I hjemlandet fungerer mastin espanol fortsat som vagthund for kvæg- og fåreflokke både stationært og på vandring mellem græsningsområder. Den arbejder selvstændigt uden tæt kontakt til mennesker. Dens gøen er dyb og klangfuld og kan høres over anselige afstande.

PELS OG PLEJE
Den middellange pels er tæt og tyk, robust og beskyttende mod al slags vejrlig. Den kræver jævnlig og grundig gennembørstning, men fælder alligevel meget, hvis hunden opholder sig indendørs. De nederste øjenrande er løse og danner en fold, som bør holdes omhyggeligt ren. Mange af racen er også udstyret med dobbelte ulveklør og skal jævnligt tilses.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen behøver en venlig, men samtidig en bestemt opdragelse. Den har dog stadig, som andre molosser en sårbar psyke og må ikke opdrages med straf. Den skal tidligt vænnes til at møde fremmede mennesker, andre hunde og nye omgivelser. En tæt kontakt med familien vil gøre den til en relativt, men næppe ubetinget lydig hund. Spor træning og lydighed vil kunne læres af mastinen , men kun i korte intervaller, da det stadig er en meget selvstændig hund

HØJDE
Hanner mindst 80 cm. Tæver mindst 75 cm.

VÆGT
75-100 kg.

FARVER
Gul, fawn, rød, sort ulvegrå eller vildtfarvet, brindlet eller flerfarvet.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Racen har formentlig ligesom de øvrige mastiffer sin oprindelse i de gamle krigshunde fra øst. Den er antagelig kommet til Spanien med græske og fønikiske handelsfolk omkring vor tidsregnings begyndelse. Siden middelalderen har den været vagthund for dyreflokke, som den beskyttede effektivt mod angreb fra ulve og andre rovdyr. De to markante poser foran på halsen beskyttede hunden mod bid på struben. Den har desuden altid bevogtet gården, dens folk og deres værdier i almindelighed.

HJEMLAND
Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Mastin Espanol.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem