MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Hovawart

MENTALITET
En aktiv, samarbejdsvillig, selvstændig og vagtsom hund. Trofast og hengiven over for familien og glad for børn, hvis den er vant til dem fra hvalp. Kan være forbeholden over for fremmede. En alsidig brugshund og en udmærket familiehund hos erfarne mennesker, der vil afse den fornødne tid til træning og socialisering.

BEHOV
Skal have meget motion og forskellige opgaver, som stimulerer den mentalt. Det vil - kombineret med en tidlig socialisering - nedsætte racens reservation over for nye og ukendte ting.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Hovawarten er altid veloplagt og parat til fysisk aktivitet og leg. Den vil gerne være udendørs og behøver gode muligheder for at strække ud og bruge sine kræfter. Den er samtidig meget knyttet til sine mennesker og holder i reglen nær kontakt.

PELS OG PLEJE
Kroppens kraftige og lange pels er let bølget og tilliggende med kun lidt underuld. Pelsen er robust, fælder ikke meget og er nem at holde i hverdagen blot med en grundig omgang med børste og kam en gang om ugen. På hovedet og på forsiden af benene er pelsen kort.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Bør opdrages med tålmodighed, venlighed og konsekvens, men er i øvrigt lærenem og samarbejdsvillig. Undgå hårdhed, som hunden risikerer at opfatte som en provokation. Træn gerne sporarbejde, som stimulerer og trætter hunden mentalt.

HØJDE
Hanner 63-70 cm. Tæver 58-65 cm.

VÆGT
25-40 kg.

FARVER
Sort, blond eller sort med blonde aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Hovawart Klub
OPRINDELSE
I middelalderen havde de tyske godser vagthunde med et stærkt beskyttelsesinstinkt. Typen forsvandt senere, og i slutningen af 1800-tallet besluttede Kurt F. König at genskabe den. Han krydsede bondehunde fra Schwarzwald og Harzen med så forskellige racer som schæferhund, newfoundland og muligvis den ungarske kuvasz. Den moderne gårdvogter (det betyder racens navn på tysk) blev anerkendt i 1937, og den har også vist sig velegnet som tjeneste-, spor- og redningshund samt til forskellig hundesport.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Hovawart.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Gårdens vogter
Gårdens vogter
Gårdens vogter

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem