MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Hollandsk Kooikerhondje

MENTALITET
En adræt og livlig hund, som i dag har tilpasset sig en tilværelse som familie- og selskabshund, og som også er velegnet til forskellige former for hundesport. Den kan være lidt skeptisk over for fremmede, og hanhundene kan optræde udfordrende mod andre hanner. Dens væsen bestemmes dog i høj grad af socialiseringsgraden.

BEHOV
Den har et stort behov for motion, beskæftigelse og kontakt til familien. Den bør allerede fra lille hvalp socialiseres med fremmede mennesker og hunde og have mange gode oplevelser.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
På grund af oprindelsen adskiller dens jagtlyst sig afgørende fra andre jagthundes og volder ingen problemer i hverdagen. Hunden knytter sig stærkt til familien og er ikke den, der går sine egne veje. Men den er nysgerrig og vil gerne undersøge alt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lidt grov i strukturen, middellang, tilliggende, glat eller en smule bølget med tæt underuld. Den beskytter godt mod kulde og fugt. Den fælder noget i overgangsperioderne forår og efterår og kræver generelt en grundig ugentlig gennembørstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den nyder at arbejde sammen med sin ejer og vil gerne gøre sig fortjent til ros. Med den rette motivation kan den lære næsten alt. Træn venligt, konsekvent, kvikt og opfindsomt. Tidlig og omhyggelig socialisering mindsker dens skepsis.

HØJDE
35-42 cm. Idealhøjden for 38 cm for tæver og 40 cm for hanner.

VÆGT
9-16 kg.

FARVER
Tydeligt afgrænsede, klart lyse orange aftegninger på hvid bund.

SPECIALKLUB
Dansk Kooiker Club
OPRINDELSE
Racen kan spores tilbage til midten af 1500-tallet. Med livlige krumspring og viften med den hvide hale lokkede den svømmefugle til at nærme sig fangstnettet eller ind i en kanal overdækket med trådnet - en såkaldt køje ("kooike" på hollandsk). Den skulle hele tiden holde sig tavs for ikke at skræmme fuglene. Nogle hunde arbejder stadig på samme måde, men nu er formålet at ringmærke fuglene. Efter anden verdenskrig var der kun 25 af disse hunde tilbage, men nu er racen igen etableret.

HJEMLAND
Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Kooikerhondje.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Den alsidige Hollænder

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem