MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Hollandsk Hyrdehund, langhåret

MENTALITET
Den hollandske hyrdehund er, ligesom sine nære slægtninge fra Belgien, en livlig og opmærksom hund. Den er vagtsom og måske lidt forbeholden over for fremmede, men trofast, hengiven og godmodig over for alle familiens medlemmer. En alsidig hund til både sport og arbejde, som også tilpasser sig livet som selskabshund.

BEHOV
En race, som sætter stor pris på motion, og som er glad for at løse opgaver. Den behøver en tæt kontakt til sine mennesker og knytter sig ofte mest til en bestemt person i familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen har bevaret mange af sine oprindelige hyrdehundeinstinkter. Den er aktiv og glad for at bevæge sig, udholdende og samarbejdsvillig. Den retter sig gerne efter ejerens anvisninger og holder generelt tæt kontakt, da jagtlysten er behersket.

PELS OG PLEJE
Den hollandske hyrdehund forekommer i tre hårlagsvarianter: langhåret, korthåret eller ruhåret. Varianterne registreres som selvstændige racer. I alle tre tilfælde er pelsplejen overkommelig. Jævnlig gennembørstning er nok til at begrænse fældningen til et minimum.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Arbejdsvillig og positiv over for indlæring. Bør opdrages konsekvent, men uden hårdhed, da hunden risikerer at miste tilliden og dermed arbejdsglæden, fordi den er meget knyttet til sin fører. Træn kvikt og varieret med masser af belønning.

HØJDE
Hanner 57-62 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT
29-31 kg.

FARVER
Brindlet på brun eller grå bund, gerne med sort maske.

SPECIALKLUB
Specialklubben for Hollandske Hyrdehunde
OPRINDELSE
Baggrunden er uden tvivl de gamle mellemeuropæiske fårehunde - altså den samme som de fire belgiske hyrdehunde og nutidens schæferhunde. Pelsvarianterne hos de hollandske hyrdehunde blev udviklet tidligt i 1800-tallet og fastlagt ved udgangen af århundredet. Racerne har altid stået i skyggen af schæferhunden og de belgiske slægtninge. De har nogen udbredelse i hjemlandet, hvor de benyttes som redningshunde, hjælpehunde for blinde og handicappede og som sports- og konkurrencehunde.

HJEMLAND
Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Hollandse Herdershond.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem