MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Hjortehund

MENTALITET
Dens fremtræden er mild og værdig. Den er venlig og føjelig over for alle i familien og godmodig i forhold til fremmede og andre større hunde. Det er en herlig selskabshund i en aktiv familie, men man må være forberedt på, at så store hunde kan nå alt i huset uden undtagelse, og det kan hurtigt udvikle sig til tyvagtighed.

BEHOV
Den behøver plads inde som ude og nær menneskelig kontakt. Motionsbehovet dækkes bedst med lange daglige spadsereture, om muligt med lov til også at bevæge sig frit et sikkert sted.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Hjemme er den rolig og krøller sig gerne sammen på et tæppe. Ude kan den blive grebet af ubetvingelig jagtlyst, som lynhurtigt driver den ud på stor afstand, hvorfra det kan være meget svært at kalde den tilbage. Ellers holder den generelt god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den lidt pjuskede, 7-10 cm lange pels er ru, tæt tilliggende og ikke særlig fyldig. Den holdes nemt med en grundig ugentlig gennembørstning. Hvalpen vokser meget hurtigt, og både fodring og motion skal administreres omhyggeligt, så knogler og led ikke overbelastes.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Socialisering og indlæring skal begynde tidligt - med meget store hunde kan det hurtigt blive for sent. Træn indkald i et indhegnet område. Læg desuden hovedvægten på kontakt. Varier belønningerne ofte, og undgå for mange gentagelser.

HØJDE
Hanner mindst 76 cm. Tæver mindst 71 cm.

VÆGT
36-46 kg.

FARVER
Mørk blågrå, grå eller brindlet, gul, sandfarvet, rød eller fawn med sorte hårspidser.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Det er antagelig den reneste efterkommer af de gamle keltiske jagtmynder. De skotske klanhøvdinge opdrættede den til jagt på ulve og storvildt i højlandet. Med klansystemets sammenbrud i 1746, skovenes fældning og forbedrede skydevåben blev racen arbejdsløs og var tæt på at forsvinde. Den blev reddet, da bl.a. dronning Victoria fattede interesse for racen. Især blev den populær i de britisk dominerede områder i det sydlige Afrika. I dag holdes den næsten udelukkende som selskabshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deerhound.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Den kongelige højhed
Den kongelige højhed

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem