MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Hannoveransk Schweisshund

MENTALITET
Den største og tungeste af schweisshundene er ikke en selskabshund. Den hører til hos aktive jægere. Hvis den får tilfredsstillet sin jagtlyst og sit instinkt for at følge et spor, er den rolig og omgængelig. Den er hengiven i familien og stærkt knyttet til den, der arbejder med den. Noget reserveret over for fremmede.

BEHOV
En førsteklasses sporhund, som behøver meget fysisk motion og mange opgaver, hvor den skal bruge sin fremragende næse. Uden mental stimulering og god social kontakt fungerer den ikke.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er tålmodig, udholdende og selvstændig, og den arbejder særdeles koncentreret og vedholdende i reglen med god kontakt til føreren. Det er ikke en hund, man skal lade gå løs på steder med vildt og trafik Udnyt i stedet dens sporevner positivt.

PELS OG PLEJE
Den tætte pels er kraftig og beskytter godt både mod vejret og mod rifter fra torne og stive grene. Den er glat tilliggende og virker lidt mat. Jævnlig gennembørstning begrænser fældningen til forår og efterår. Ørerne er store og tunge, og de kræver nogen opmærksomhed.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Sportræning er nødvendig for hundens mentale trivsel. Begynd tidligt, og skift ofte træningsmiljø og belønninger. Indlæringen skal være venlig, lystbetonet og konsekvent. Tidlige gode oplevelser med børn og voksne mindsker reservationen.

HØJDE
Hanner 48-57 cm. Tæver 46-55 cm.

VÆGT
25-30 kg.

FARVER
Lys til mørk hjorterød, brindlet eller med mørk maske.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Allerede i oldtiden jagede kelterne med hunde, som i line tavst søgte og fandt spor efter vildt. Derefter lod man gøende drivende jagthunde afslutte jagten. Da skydevåbnene holdt deres indtog i 1600-tallet, svandt interessen for disse såkaldte leithunde. De fik så til opgave at søge efter blodspor fra anskudt vildt (”schweiss” betyder blod). Gruppen af schweisshunde tæller i dag tre racer: Hannoveransk schweisshund, dens efterkommer bayersk bjergschweisshund og alpenländische dachsbracke.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Hannoverscher Schweisshund.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
Den dygtige vildtsporhund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem