MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Grosser Schweizer Sennenhund

MENTALITET
En robust og kraftig hund med et roligt, harmonisk væsen. Den er pålidelig, godmodig og hengiven over for familien, men alene på grund af størrelsen er det næppe en race for førstegangshundeejere. Som vagthund er den opmærksom og modig. Den er lidt afmålt over for fremmede, og den er ofte ikke særlig venlig mod andre hunde.

BEHOV
Kræver regelmæssig motion, god beskæftigelse og en hel del plads omkring sig. Behøver tidlig socialisering og tæt menneskelig kontakt, for at vagtinstinkterne ikke skal tage overhånd.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racens jagtinstinkt er meget behersket. Den holder sig fortrinsvis til sit område og sine mennesker, og den er ikke tilbøjelig til at strejfe. Når en indhegning alligevel er ønskelig, skyldes det, at den store hund let kan vælte børn og ældre mennesker.

PELS OG PLEJE
Den dobbelte pels består af en tyk kort til middellang yderpels over en tæt underuld, som beskytter hunden effektivt i al slags vejr. Pelsplejen er meget overkommelig. En ugentlig grundig gennembørstning er tilstrækkelig til at fjerne støv og løse hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er måske lidt langsom i opfattelsen, men den er glad for at lære, og når indlæringen er på plads, glemmer den aldrig igen, hvad den har lært. Afpas træningen efter hundens eget tempo og beløn rundhåndet. At presse hunden fører kun til stædighed.

HØJDE
Hanner 65-72 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT
55-60 kg.

FARVER
Sort med symmetriske brunrøde og hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Den største af sennenhundene er muligvis også den ældste og formodentlig endnu en efterkommer af romernes mastiffer. I århundreder var den trækhund for omvandrende handelsfolk, vagthund for bønderne og kvægdriver for slagterne. Racen blev anerkendt i 1910, efter at den i en kort periode have været betragtet som en korthåret berner sennenhund. Under anden verdenskrig uddannede den schweiziske hær racen til flere formål, og den har også senere vist sig nyttig som spor- og lavinehund.

HJEMLAND
Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN
Grosser Schweizer Sennenhund.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Den største Sennen-hund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem