MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Grosser Münsterländer

MENTALITET
En Grosser Münsterländer er en aktiv og energisk jagthund der hjemme er rolig og behersket. Grosser Münsterländer er opmærksom og kan være vagtsom men er ellers venlig, omgængelig og hengiven overfor familiens voksne og børn

BEHOV
Grosser Münsterländeren behøver motion samt meningsfyldte opgaver og har stort behov for nærhed og kontakt til sine mennesker. Den er en meget ivrig apportør og elsker vand.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Grosser Münsterländeren er en alsidig selvstændig arbejdende jagthund der mestrer alle jagtens aspekter. Den tager stand, er sporsikker og en fremragende apportør. Selvom den er hurtig og bevæger sig på mellemstor afstand holder den generelt god kontakt. Den har stor jagtlyst som let kan styres gennem træning.

PELS OG PLEJE
Pelsen skal være tæt og glat tilliggende så den beskytter effektivt mod alt slags vejr. Den må hverken være for fyldig eller alt for kort. Pelsplejen er overkommelig men jævnlig frisering af behæng på ben og hale kan anbefales så filtring undgås.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Grosser Münsterländeren er let dresserbar, lærenem og samarbejdsvillig, og skal tidligt socialiseres med andre hunde og mennesker. Der trænes livet igennem med venlighed og konsekvens. Den elsker at apportere så øvelsen kan bruges som ekstra belønning.

HØJDE
Hanner 60-65 cm. Tæver 58-63 cm.

VÆGT
28 - 35 kg.

FARVER
De tre farvevarianter er: Hvid med sorte aftegn og pletter, sortskimlet og ren sort. Hovedet er sort ? eventuelt med en hvid snip eller blis. Øjnene er mørke.

SPECIALKLUB
Dansk Münsterländer Klub
OPRINDELSE
Großeren som den populært kaldes, har samme baggrund som Tysk Langhår og har aner tilbage til middelalderen og senere tiders fuglehunde, vandhunde og drivende hunde som Wachtelhund samt engelske pointere og settere. I starten af 1900 tallet blev den sort hvide variant udskilt fra avlen for Langhåret Hønsehund og i 1919 opstod avlsforbundet for den sort/hvide langhårede hønsehund også kaldet Großer Münsterländer efter området hvor flest af de oprindelige stamhunde fandtes.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Grosser Münsterländer Vorstehhund.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem