MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Grønlandshund

MENTALITET
Naturhund med alt, hvad det indebærer, og derfor kun egnet som familiehund hos mennesker med stor hundeerfaring og forståelse for racens særpræg. I det rette miljø er den dog energisk, mentalt robust, vagtsom og generelt venlig mod voksne såvel som børn. Den er i reglen nysgerrig og har en udpræget flokfornemmelse.

BEHOV
Den har et stort behov for at bruge sine umådelige kræfter på at løbe og trække. Den tillægger flokken stor betydning og skal have et godt socialt liv. Den holder af at opholde sig ude.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den kan normalt ikke færdes løs efter hvalpealderen, da den opfatter katte og andre mindre dyr, ænder og høns som lovligt jagtbytte. Den er meget hengiven over for de mennesker, den respekterer, følger gerne anvisninger og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen består af grove, stride dækhår over blød, tæt underuld. Den fælder kraftigt en gang om året, men kræver ellers kun en jævnlig gennembørstning. Pelsen beskytter ekstremt godt under alle tænkelige forhold, og hunden befinder sig absolut bedst udendørs året rundt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Opdragelsen af den stærke og selvstændige hund kræver tålmodighed og konsekvens. Som voksen behøver den masser af cykel- og traveture eller allerhelst kørsel med vogn eller slæde. At følge et spor er også en meningsfyldt opgave for hunden.

HØJDE
Hanner mindst 60 cm. Tæver mindst 55 cm.

VÆGT
30-32 kg.

FARVER
Alle farver og farvekombinationer er tilladt.

SPECIALKLUB
Dansk Polarhunde Klub
OPRINDELSE
En af verdens ældste hunderacer, som i umindelige tider har været eskimoernes transport- og jagtredskab. Den er stadig en livsbetingelse i Nordgrønland. Her er avlen i vid udstrækning overladt til hundene selv. Under de barske vilkår lever kun de sundeste og stærkeste hunde længe nok til at føre racen videre. For menneskene er de arbejdsredskaber, og omsorgen for dem indskrænker sig til det mest nødvendige for at opretholde deres evne til at trække de tunge slæder og opspore vildtet.

HJEMLAND
Grønland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Grønlandshund.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Den nationale slædehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem