MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Griffon Korthals

MENTALITET
En hund, der virkelig vinder ved nærmere bekendtskab. Den er social og meget villig til at indrette sig efter forholdene og de mennesker, der omgiver den. Den er livlig og glad for at lege, fx med familiens børn. Den er imødekommende over for fremmede. Hanhunde kan dog være lidt forbeholdne over for andre hanner.

BEHOV
Den muskuløse hund har brug for fysisk motion, så ejeren skal være en person med et aktivt udendørs liv, som er indstillet på at tilbyde den mental beskæftigelse og meget nær kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagtlysten er fuldt ud til stede, men også mere afdæmpet end hos mange andre hønsehunde. Den kan arbejde selvstændigt, men holder generelt meget tæt kontakt. Den er opmærksom og let at gøre lydig, blot socialiseringen og træningen begynder tidligt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er hård og grov, næsten som svinebørster, aldrig krøllet eller uldagtig. Underulden er fin, meget tæt og vandafvisende. Det er en pels til al slags vejr. Den kræver jævnlig og grundig gennembørstning og evt. en let trimning. Skæg og øjenbryn bør friseres dagligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er meget positiv over for indlæring. Den knytter sig meget stærkt til sin ejer og er udpræget glad for at samarbejde, så opdragelsen er som regel let. Træn venligt og lystbetonet i korte, tempofyldte sekvenser med skiftende belønninger.

HØJDE
Hanner 55-60 cm. Tæver 50-55 cm.

VÆGT
23-27 kg.

FARVER
Stålgrå med kastaniebrune aftegninger, ensfarvet rødbrun eller skimlet. Hvid med brunt er tilladt.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Hollænderen Eduard Korthals fortalte aldrig, hvilke racer han i 1800-tallet brugte for at skabe sin ruhårede stående hønsehund. Kleiner münsterländer, braque francais, franske griffoner og muligvis barbet har nok hver deres andel i denne vandglade race, som arbejder fremragende på alle terræner, men som ikke er hurtig nok til at konkurrere på markprøver. Eduard Korthals boede i perioder i Tyskland, men gennemførte det meste af sit avlsarbejde i Frankrig, som dermed er blevet hjemland for racen.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Griffon d'Arrêt à Poil Dur.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem