MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Greyhound

MENTALITET
Blid og afbalanceret med en lidt tilbagelænet holdning til omgivelserne. Den er kærlig og hengiven og en behagelig selskabshund for en familie, der gennem træning og håndtering forstår at tilgodese dens behov for at løbe. Den er generelt venlig mod alle mennesker og mod andre hunde, og den sætter stor pris på kontakt.

BEHOV
Den har brug for dagligt at få mulighed for at løbe frit, men dens motionsbehov er ellers normalt ikke så voldsomt, som den giver indtryk af. Den behøver ubetinget en tæt social kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Hjemme er den rolig og afslappet. Ude kan den blive grebet af ubetvingelig jagtlyst og en voldsom trang til at løbe efter alt, der bevæger sig - også katte og små hunde. Den kommer hurtigt op på en fart af 60 km/t, og så er den svær at kalde tilbage.

PELS OG PLEJE
Pelsen er fin, glat og tæt tilliggende. Den fælder noget, men en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner de løse hår. Pelsen yder meget lidt beskyttelse, så i koldt og vådt vejr kan hunden være temmelig modvillig til at gå uden for en dør. Et dækken kan hjælpe.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Dens specielle bygning gør det vanskeligt for den at sidde i længere tid ad gangen. Det er ikke en naturlig stilling for racen. Træn venligt og konsekvent og læg hovedvægt på indkald. Vælg legekammerater med en vis størrelse.

HØJDE
Hanner 71-76 cm. Tæver 68-71 cm.

VÆGT
27-32 kg.

FARVER
Sort, hvid, rød, blå, fawn, vildtfarvet, brindlet eller enhver af disse farver blandet med hvidt.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Det vides med sikkerhed, at kelterne havde mynder på de britiske øer allerede i 375 f.v.t., De var formentlig medbragt fra Mellemøsten under folkevandringerne. Der findes antikke afbildninger af sådanne hunde fra både i Egypten, Grækenland og fra Romerriget. Senere blev racen adelens jagthund, og allerede i 1500-tallet blev der arrangeret væddeløb med greyhounds. Racenavnet er et mysterium. Det kan betyde græsk hund, eller det kan være afledt af det gamle keltiske ord ”grei”, som betød fin eller smuk.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Greyhound.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Super sprinter & social sofahund
Super sprinter & social sofahund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem