MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Grand Basset Griffon Vendéen

MENTALITET
En frisk og selvstændig hund med stor interesse for vildt. Den er generelt meget hengiven i familien og overbærende med familiens børn, tolerant sammen med andre hunde, men lidt reserveret over for fremmede mennesker. Tilpasser sig et liv som selskabshund, når dens behov tilgodeses, og den ikke lades for længe alene.

BEHOV
Den kræver en del fysisk aktivitet og opgaver, som stimulerer den mentalt, fx udstrakt mulighed for at bruge sin fine lugtesans. Trives bedst i nær kontakt med familien og artsfæller.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En hurtig og adræt hund med masser af jagtlyst. Den er selv med en tidlig og vedholdende opdragelse ikke nem at kalde tilbage, hvis den først har fået færten af vildt. Ellers er den normalt lydhør for anvisninger. Temmelig gøende under leg og jagt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er grov, fladt tilliggende og ikke særlig lang. Den beskytter godt mod al slags vejr og vegetation. Den er ru, men behøver ingen trimning. En grundig ugentlig gennembørstning er tilstrækkelig pleje. Ørerne skal holdes rene og frie for hår i øregangen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Ved opdragelsen kræves stor tålmodighed, venlighed og konsekvens samt skiftende indlæringsmetoder. Racen er med varierede belønninger samarbejdsvillig og glad for at arbejde. Den er god til at koncentrere sig og god til at huske, det lærte.

HØJDE
Hanner 39-45 cm. Tæver 38-44 cm.

VÆGT
18-20 kg.

FARVER
Sort med hvide, fauve eller sandfarvede aftegninger, fauve med hvide aftegninger og evt. sort sadel, fauve eller sandfarvet med sorte hårspidser.

SPECIALKLUB
Basset Klubben
OPRINDELSE
Racen er som de øvrige bassets udgået fra større drivende jagthunde. Den er formentlig selv grundlaget for petit basset griffon vendéen. De to racer har næsten samme kropsbygning, men grand'en har længere ben. Det er den hurtigste af basset-racerne, og den bruges stadig til jagt på al slags hårvildt fra kanin til vildsvin. Den arbejder i flok i moderat vanskeligt terræn, som den har gjort det i århundreder. Efter den franske revolution var racen næsten forsvundet, men blev genopbygget.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Grand Basset Griffon Vendéen.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem