MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Gos d'Atura Catala

MENTALITET
Den er aktiv, legelysten og altid opmærksom. Der er ingen risiko for at komme til at kede sig i selskab med hyrdehunden fra Catalonien. Det er en utrættelig ledsager, hvis man kan lide at vandre, løbe eller cykle og en herlig legekammerat for børn. Den er meget vagtsom og kan virke noget skeptisk over for fremmede.

BEHOV
En livlig og motionsglad hund, som har behov for tæt kontakt til sin familie, og dermed er den en herlig selskabshund for aktive mennesker. Meget glad for at opholde sig udendørs.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En energisk hund, der sætter stor pris på at blive beskæftiget. Den har mange af de oprindelige hyrdehundeegenskaber i behold, og den er således altid opmærksom på, hvad der foregår i omgivelserne. Den er lydhør, men tager også selvstændige initiativer.

PELS OG PLEJE
Den stride pels er nem at holde i hverdagen ved hjælp af karte og børste. Den fælder i to tempi, først på forparten og derefter på bagparten. Pelsen er lokket og glat eller let bølget. Racen findes også i en meget sjælden korthåret variant (perro de pastor eller catalan de pelo corto).
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen kræver tidlig socialisering til fremmede. Hurtig opfattelsesevne, lærenem og samarbejdsvillig, så indlæringen volder sjældent problemer. Træn varieret og tempofyldt i korte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig ved for mange gentagelser.

HØJDE
Hanner 47-55 cm. Tæver 43-53 cm.

VÆGT
17-19 kg.

FARVER
Fawn, brun i mere eller mindre rødlige nuancer, grå, sort og hvid.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Racen stammer fra den nordspanske provins Catalonien, som strækker sig fra kysten ved Barcelona til Pyrenæerne. Her har dens nøjsomme forfædre vogtet får i århundreder under barske vilkår, hvilket har gjort hundene ufølsomme over for varme og kulde og al slags vejr. Racens standard blev skrevet i 1929 på basis af to individers udseende, så i lokalområdet kan man stadig finde forskellige typer. Sandsynligvis i nær familie med de franske hyrdehunderacer fra den anden side af Pyrenæerne

HJEMLAND
Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Gos d'Atura Catala.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem