MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Gordon Setter

MENTALITET
En aktiv og venlig jagthund. Hengiven i familien, hvor den mest knytter sig til en bestemt person. Mere tilbageholdende i forhold til fremmede og navnlig over for andre hunde. Den kan tilpasse sig en sporty familie, men næppe et liv som udelukkende selskabshund, og det er ikke en race for den helt uerfarne ejer.

BEHOV
Den har brug for masser af motion, mentalt stimulerende opgaver og nær social kontakt. Desuden behøver den tidlig socialisering og tilvænning til børn samt en konsekvent opdragelse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den stærkeste og tungeste af setterne er også den langsomste, men den er hurtig nok, når lugten af fugl tænder jagtlysten. Det er en energisk og selvstændig hund, der gerne bevæger sig over stor afstand, men som samtidig holder relativt god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er moderat lang, glat tilliggende og hverken krøllet eller bølget. Den har fyldige behæng på ører, bryst ben og hale samt under bugen. En grundig ugentlig gennembørstning holder kropspelsen i orden. Behængene bør dagligt friseres fri for filtre og planterester.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den behøver en tidlig og vedvarende socialisering og opdragelse, da den bliver sent moden. Træn varieret i korte og tempofyldte sekvenser og beløn rigeligt. Læg hovedvægten på indkald og lad gerne hunden apportere så meget som muligt.

HØJDE
Hanner ca. 66 cm. Tæver ca. 62 cm.

VÆGT
25-30 kg.

FARVER
Dyb sort med kastanjerøde aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Gordon Setter Klub
OPRINDELSE
Det er den eneste setter, som har sin oprindelse i Skotland, hvor man foretrak noget tungere hunde på grund af det vanskeligere terræn. Nutidens sorte og røde race er skabt i slutningen af 1700-tallet af hertugerne af Richmond og Gordon på basis af en ældre type, som var hvid med sorte og brune partier. Hundene fik navn efter Gordon Castle nord for Aberdeen. Den har stået lidt i skyggen af den engelske og den irske setter, men er værdsat i mange lande for sine fremragende jagtegenskaber.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Gordon Setter.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Den skotske setter

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem