MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Galgo Espanol

MENTALITET
Den spanske mynde er generelt en venlig selskabshund, men den kan også være lidt utilnærmelig. Den kan falde til i en aktiv familie med hundeerfaring og forståelse for denne hundetypes behov og særlige karakter. Den knytter sig oftest mest til en bestemt person i familien. Den er vagtsom og noget afvisende over for fremmede.

BEHOV
Den behøver lange spadsereture og mulighed for at løbe frit, hvilket indebærer rådighed over et større og sikkert indhegnet areal. Den er selskabelig, men ikke egentlig kontaktsøgende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er en energisk og livfuld jagthund, som uden betænkning bevæger sig ud på stor afstand, hvis den får øje på et muligt byttedyr. Det kræver enten tidlig og vedholdende træning eller et effektivt hegn at holde den voldsomme jagtlyst under kontrol.

PELS OG PLEJE
Oftest er pelsen fin, kort og glat og holdes fri for støv og løse hår med en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Der forekommer en ruhåret variant af racen med hård halvlang pels med tendens til et let skæg. Den skal blot jævnligt børstes grundigt igennem.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den skal fra tidligste hvalpealder lære at omgås fremmede og andre hunde for at overvinde sin udprægede reservation. Den videre opdragelse kræver tålmodighed, venlighed og konsekvens. Beløn straks øjenkontakt og samarbejde.

HØJDE
Hanner 62-70 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT
20-30 kg.

FARVER
Brindlet fawn, sort, rødbrun, gul, rød, hvid eller broget.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Racen er med sikkerhed efterkommer af urgamle asiatiske mynder og minder meget om sloughi. Den har været kendt siden antikken, men der er grund til at antage, at den er kommet til den Iberiske halvø langt tidligere. Fra 1500-tallet til 1700-tallet blev den i stort tal eksporteret til lande som Irland og England, og den er nok her en del af grundlaget for nutidens greyhound. I Spanien benyttes galgoen stadig som jagt- og væddeløbshund, ofte krydset med greyhound, som er lidt større og noget hurtigere.

HJEMLAND
Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Galgo Espanol.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Kelternes kaninjæger

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem