MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

Lavt

7 Hvalpe til salg

Fransk Bulldog

MENTALITET
En fransk bulldog er generelt en venlig, hengiven og charmerende hund, som helst knytter sig mest til en bestemt person i familien. Den er omgængelig over for fremmede, men med en fjern fortid som kamphund kan den godt optræde udfordrende over for andre hunde. Er kun lidt gøende.

BEHOV
Vær opmærksom på, at fransk bulldog er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved). Racens karakteristiske flade ansigt med et kort næseparti får hunden til at se sød ud, men kraniets opbygning gør, at hunderacen er i risiko for at udvikle visse sundhedsproblemer, f.eks. snævre næsebor samt at det bløde væv i næse og svælg kan gøre det svært at trække vejret normalt, hvilket forårsager tung pusten eller tydelig vejrtrækning. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje, så husk at spørge ind til forældrenes sundhed, når du er på udkig efter en hvalp.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Alle bulldogger er individualister, og der er store variationer inden for racen. Generelt er de behagelige selskabshunde i en rolig familie. En fransk bulldog behøver tidlig socialisering med børn og andre hunde og et liv som husets midtpunkt. Motionsbehovet er behersket, men den behøver daglige spadsereture og mentalt stimulerende opgaver. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så racen kan have svært ved at komme af med overskudsvarmen i varmt vejr.

PELS OG PLEJE
Den korte og tæt tilliggende pels holdes fri for løse hår med en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind. Læbefolderne skal holdes rene, og tænderne skal jævnligt renses for tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Opdragelsen af en fransk bulldog kræver tålmodighed og venlig konsekvens. Træn varieret i korte sekvenser, så hundens opmærksomhed fastholdes. Det kan være en fordel at bruge en kropssele. Skrid hurtigt ind, hvis det trækker op til konflikt med andre hunde.

HØJDE
30-32 cm for begge køn.

VÆGT
8-14 kg.

FARVER
Fawn eller brindlet fawn med eller uden mindre eller større hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Bulldog Klubben
OPRINDELSE
Fransk bulldog menes at stamme fra små individer af spanske tyrekamphunde, som kom til Paris i slutningen af 1800-tallet. Her blev de krydset med engelske dværgbulldogger, muligvis medbragt af tekstilarbejdere, som af bitter nød var flyttet fra England til Normandiet. I 1880'erne var den dragernes, slagternes og kuskenes hund i de berømte haller, men også kunstnermiljøet og det bedre selskab faldt for dens helt specielle fremtoning og karakter. I dag er fransk bulldog udbredt som selskabshund over hele verden.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bouledogue Francais.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Lille, robust & godmodig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem