MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 4 Hvalpe til salg

Fox Terrier, Ruhåret

MENTALITET
Glad, udadvendt, frygtløs, venlig og hengiven over for hele familien og de fleste fremmede. Glad for børn. Kan være lidt skeptisk i forhold til fremmede hunde. Livlig og nysgerrig. Den er velegnet som selskabshund hos aktive mennesker med nogen hundeerfaring. Den holder opmærksomt øje med alt omkring sig, og den kan være lidt gøende.

BEHOV
En aktiv, livlig og robust hund, som behøver en del motion i form af gåture og anden beskæftigelse. Bør tidligt socialiseres for at dæmpe tilløb til skarphed overfor fremmede hunde. Den er meget social og vil gerne være tæt på sin familie, hvor end de går.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
I besiddelse af en veludviklet jagtlyst og stor selvstændighed. Den holder i reglen forholdsvis nær kontakt til sin ejer, men viger ikke tilbage for at gå sine egne veje, hvis den får fært af noget interessant. Nogle har en forkærlighed for at grave. En udpræget familiehund, som også er en glimrende mus- og rottefanger.

PELS OG PLEJE
Pelsen trimmes 3-4 gange årligt. Pelsen består af den bløde underpels og den stride dækpels, som gør, at pelsen er smudsafvisende. Med trim menes, at den stride dækpels bliver trukket af. Hvis hunden klippes, vil den miste alle farver og blive grå, krøllet og miste evnen til at sky snavs. Passes pelsen korrekt, fælder den ikke.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En ruhåret foxterrier kan alt, hvis den vil. Den elsker nye udfordringer. Opdrages kærligt og konsekvent. Læg hovedvægten på indkald og på øvelser, som styrker samarbejdet og med ejeren. Træn varieret, i rask tempo og med mange belønninger.

HØJDE
Ca. 39 cm for hanner. Tæver lidt mindre.

VÆGT
Hanner 7,3-8,2 kg. Tæver 6,8-7,7 kg.

FARVER
Helt hvid eller hvid med aftegninger af tan, black and tan eller sort.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Den ruhårede foxterriers historie lader sig følge ret langt tilbage i tiden. Hvordan racen egentlig er opstået, er stadig et ubesvaret spørgsmål. Man mener, at den er fremkommet ved krydsning mellem bull terriers og beagles. Navnet foxterrier kommer for øvrigt af: fox = ræv, og terrier er hentet fra det latinske terra, som betyder jord. Altså en rævehund, som går i jorden.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Fox Terrier, wire

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem