MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Fox Terrier, glathåret

MENTALITET
Glad, udadvendt, robust og elegant hund, der er hengiven over for hele familien, og ikke mindst glad og tillidsfuld over for fremmede og andre hunde. Det er en hund, der falder ind alle steder og som udgangspunkt er glad for børn og aktivitet i hjemmet. Den holder øje med alt, og intet kommer bag på den. Det er ikke en race der er meget gøende.

BEHOV
En livlig hund, der kræver god socialisering af opdrætteren og en venlig og konsekvent opdragelse af den nye ejer. Deltagelse i hvalpemotivation og et lydighedskursus er at foretrække, hvis det er en førstegangs hund
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Er i besiddelse af en veludviklet lege- og jagtlyst. Med kærlig konsekvens og indlæring af gode vaner, kan den fungere rigtig godt i en aktiv familie. Glathåret Foxterrier har i dag et helt andet temperament end for 30 år siden. Stadig jagtinstinkt i racen, men ikke skarphed som tidligere.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort og glat, hårene er dog af sådan en længde, at de er bløde og nemme at støvsuge op.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Opdrages kærligt og konsekvent. Træn gerne indkald tidligt. Gå gerne til aktiviteter med den, så som sportræning, agility osv. Den vil elsker jer for det!

HØJDE
Ca. 36-40 cm for begge køn.

VÆGT
Hannen ca. 8,5 kg og tæven ca. 7,7 kg

FARVER
Helt hvid eller hvid med aftegninger af tan, tan/sort eller sort.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Racen stammer fra England, og man mener, at Glathåret Foxterrier er fremkommet som race ved hjælp af disse nævnte hunderacer: Old English Terrier, Smooth coated Black and Tan Terriers of England, Bull Terriers, Greyhounds and Beagles. Racen er meget gammel og kan spores helt tilbage til det 15. århundrede. Det engelske aristokrati brugte den til brug i arbejde under jorden, hvor hunden lokalisere placeringen af ræve i deres tunneler og til at dræbe andre mindre skadedyr. Nogle af de første glathårede Foxterrier blev første gang udstillet i Birmingham i 1862. Racestandarden blev udarbejdet i 1876.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Fox Terrier, Smooth.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem