MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Flerfarvet Pudel, mellem

MENTALITET
Det er alsidigheden og evnen til at tilpasse sig, der har gjort pudlen - uanset farve og størrelse - til en af verdens mest populære selskabshunde. Den er kærlig og hengiven i forhold til familien, og den er livet igennem glad for at lege med familiens børn. En pudel er vagtsom uden at være hverken gøende eller afvisende over for fremmede og andre hunde. En pudel passer til alle slags mennesker og glider ind i et hvilket som helst miljø. Den er aktiv og lærenem, velegnet til næsten enhver form for hundeaktivitet.

BEHOV
Pudler kræver nogen beskæftigelse og rig mulighed for at bevæge sig frit. Det egentlige motionsbehov falder i takt med pudlens størrelse, men selv de mindste behøver friske, daglige gåture og opgaver, som stimulerer dem mentalt. Alle pudler sætter pris på opmærksomhed og nær kontakt med mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Pudlen har bevaret en hel del af den vandapporterende jagthunds egenskaber, og den går ikke af vejen for en jagtudflugt, selv om racen generelt holder god kontakt. Pudler elsker at optræde, og de kan være mere interesserede i at klovne rundt end at lytte efter ejerens anvisninger.

PELS OG PLEJE
Den rigelige pels har en fin, uldagtig struktur. Den er kruset og giver fjedrende efter for håndens tryk. Pelsen skal børstes ofte, vaskes jævnligt og klippes hver eller hver anden måned. Øregangene skal renses for hår. Pelsplejen er krævende, men til gengæld fælder hunden ikke og tåles derfor af mange allergikere. Snorepudlen er en variant, hvor pelsen danner mindst 20 cm lange tykke snore.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Det er ikke nogen tilfældighed, at de fleste cirkushunde er pudler. Uanset størrelse er pudlen ualmindelig kvik, opmærksom og lærevillig. Den er smidig, adræt og villig til at opfylde ejerens mindste ønske i håb om en spændende belønning. Opdragelsen volder sjældent vanskeligheder, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hos ældre mennesker bør hunden tidligt lære at omgås børn.

HØJDE
Fra 35 cm til 45 cm

VÆGT
7-15 kg

FARVER
Sort/hvid og black/tan

SPECIALKLUB
Pudelklubben
OPRINDELSE
Denne race er udviklet fra pudlen og har formentlig eksisteret i utallige år. Standarden for pudlen har altid specificeret, at racen skal have ensfarvet, men nogle opdrættere avlede flerfarvede pudler eksempelvis i Tyskland har flerfarvede pudler været registreret siden 1969. I 2017 begyndt Dansk Kennel Klub at registrere flerfarvede pudler som pudler med uønsket farve. Disse hunde fik derved muligheden for at indgå i avl og blive udstillet sammen med helfarvede pudler, men med den diskvalificerende fejl, at farven var flerfarvet. I 2020 blev Dansk Kennel Klub og Pudelklubben enige om at registrere flerfarvet pudel som en selvstændig race med farverne sort/hvid og black/tan, som de eneste godkendte farver.

HJEMLAND
-

INTERNATIONALT RACENAVN
Flerfarvet pudel er ikke internationalt anerkendt men kaldes på engelsk "multicoloured poodle".

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem