MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

5 Hvalpe til salg

Flat Coated Retriever

MENTALITET
En flat coated retriever er den eleganteste af retrieverracerne er en kvik og aktiv hund. Den knytter sig tæt til sin familie og er kærlig og overbærende sammen med familiens børn. I forhold til fremmede og andre hunde er den venlig og imødekommende. Det er en god hund hos de mennesker, der forstår at leve op til dens foretagsomhed og aktivitet.

BEHOV
En flat coated retriever har behov for meget nær kontakt med familien, masser af fysisk motion og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Den elsker at bruge sin næse og at hente, bringe og bære ting.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En flat coated retriever kan som ung hund være superaktiv. Senere i livet falder den mere til ro og indstiller sig efter familien. Den har lidt mere jagtinstinkt end labrador og golden retriever, men det kan håndteres gennem en fornuftig opdragelse og korrekt beskæftigelse.

PELS OG PLEJE
Pelsen er tæt, glat tilliggende, glansfuld og af fin til middel struktur. Den beskytter godt under de fleste vejrforhold, men måske lidt mindre mod stiv og tornet vegetation. Pelsplejen indskrænker sig til en grundig ugentlig gennembørstning og frisering af fanerne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er opmærksom og glad for at lære og samarbejde, så opdragelsen volder sjældent problemer. Begynd tidligt og træn venligt og konsekvent i kvikt tempo. Beløn varieret. Leg med bold, næsearbejde og apportering er god afveksling for godbidder.

HØJDE
Hanner 59-62 cm. Tæver 56-59 cm.

VÆGT
25-36 kg.

FARVER
Sort eller leverfarvet.

SPECIALKLUB
Dansk Retriever Klub
OPRINDELSE
Da den canadiske saint john-hund - stamfaderen til labrador retriever - kom til England i begyndelsen af 1800-tallet, blev den formentlig krydset med flere forskellige fuglehunderacer og måske også med collie. Resultatet blev en jagthund med tykkere og mere bølget pels end nutidens race. Ved udgangen af århundredet var flat coated retriever den populæreste retriever, indtil golden blev skilt ud som selvstændig race. I dag er den stadig værdsat til mange formål og som familie- og selskabshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Flat Coated Retriever.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Er du til fis og pjat - så køb en Flat

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem