MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Finsk Spids

MENTALITET
Kvik, udholdende, modig, social, årvågen og vagtsom. Meget kærlig og hengiven over for familien og som regel tålmodig med børn, let reserveret, men omgængelig i forhold til fremmede og andre dyr. Den tilpasser sig nemt i en aktiv familie, som forstår dens jagtbaggrund og accepterer dens temmelig støjende adfærd.

BEHOV
Den smidige hund har brug for meget motion og mange opgaver, som den finder meningsfyldte. Den elsker at opholde sig i det fri, men behøver også tæt social kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En såkaldt gøende fuglehund, der fra skovbunden lytter efter vingeslag, løber hen mod det træ, hvor fuglen er landet, og holder dens opmærksomhed fanget, mens den kraftigt gøende tilkalder jægeren. Jagtinstinktet er stærkt og meget svært at dæmpe.

PELS OG PLEJE
Pelsen er stiv med kort og blød underuld. Den står noget ud fra kroppen og yder god beskyttelse. Den skal regelmæssigt børstes igennem, men arbejdet er overkommeligt, og fældningen er behersket. Hunden klarer selv en del af pelsplejen ved at slikke sig som en kat.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er opmærksom og lærenem, men ikke altid villig til at gøre tingene på kommando. Dens selvstændighed er en fordel på jagten og en udfordring for ejeren. Træn varieret i korte, tempofyldte sekvenser og vær opfindsom med belønningerne.

HØJDE
Hanner 44-50 cm. Tæver 39-45 cm.

VÆGT
14-16 kg.

FARVER
Fra brunlig rød til gulbrun.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Den har antagelig sin oprindelse i Sydøstasien ligesom de jægerfolk, der under folkevandringerne drog nordpå. Dens udseende og jagtadfærd er næsten identisk med en russisk lajkarace, som ikke er internationalt anerkendt. I skovene i Finland jager den primært urhøns og tjur, men i kraft af dens store mod og beslutsomhed har den også været sat ind mod så store dyr som bjørn og elg. Racen optræder i det finske nationalepos Kalevala, og i 1979 blev den udnævnt til Finlands nationale hunderace.

HJEMLAND
Finland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Suomenpystykorva.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem