MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 5 Hvalpe til salg

Finsk Lapphund

MENTALITET
En finsk lapphund har med det stabile væsen stadig mange af sine oprindelige instinkter i behold fra tiden som hyrde- og vagthund, men den finder sig i dag også godt til rette i en aktiv familie. En finsk lapphund er venlig og trofast, tålmodig med børn og rolig og afslappet i selskab med fremmede. Den er social over for både mennesker og dyr.

BEHOV
En finsk lapphund elsker selskab og knytter sig meget tæt til hele familien, men den kan også udmærket være alene, hvis den hver dag får tilstrækkelig fysisk motion og meningsfyldt beskæftigelse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En finsk lapphund er en aktiv og arbejdsglad hund, som egner sig til næsten alle former for hundesport. Hyrdeinstinktet er stærkt, og opfindsomheden er stor, når den prøver at få afløb for det. Alt, hvad der bevæger sig, skal samles sammen. Jagtlysten er i dag behersket.

PELS OG PLEJE
Pelsen er rigelig, vandtæt og godt isolerende med lang, lige og grov dækpels over blød og tæt underuld. Pelsen er væsentligt mere fyldig i den kolde tid. Om sommeren fældes meget af underulden. Pelsplejen består i grundige gennembørstninger med jævne mellemrum.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En finsk lapphund er opvakt, kvik, arbejdsvillig og glad for at lære. Begynd opdragelsen tidligt for at dæmpe hyrdehundeaktiviteten og begrænse lysten til at gø. Skift gerne mellem flere træningsmiljøer og belønninger for at holde interessen fanget.

HØJDE
Hanner 46-52 cm. Tæver 41-47 cm.

VÆGT
19-21 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Samerne fulgte i årtusinder vildrenerne over enorme afstande, ofte langt ind i Sibirien, for at skaffe sig kød og skind. De indfangede dem ved hjælp af hunde. Først i 1800-tallet fik hundene til opgave at vogte og drive flokkene af halvtamme rensdyr. Da interessen for de oprindelige hunderacer vågnede, gjorde man i både Sverige og Finland krav på den samiske rensdyrhund, og det førte til nutidens opsplitning i to racer. I dag bruges den finske lapphund stadig som hyrdehund, nu også til får.

HJEMLAND
Finland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Suomenlapinkoira.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
En nådegave fra det høje nord

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem