MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Field Spaniel

MENTALITET
Det er en livlig og meget energisk hund med et udpræget jagtinstinkt. Den er mere vagtsom end de andre spanielracer og parat til om nødvendigt at afvise både mennesker og hunde, den ikke kender. I familien er den rolig og venlig mod både voksne og børn, men den egner sig ikke som udelukkende selskabshund.

BEHOV
Den har brug for en tidlig socialisering med mennesker og andre dyr og en tålmodig og konsekvent opdragelse, som tilbyder den masser af motion, beskæftigelse og nær menneskelig kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Sammen med artsfæller kan den være næsten overdrevet aktiv. Den arbejder selvstændigt og udholdende selv i vanskeligt terræn. Den knytter sig stærkt til sin fører og holder relativt god kontakt. Den har ord for at være en såkaldt enmandshund.

PELS OG PLEJE
Den forholdsvis lange pels er glansfuld og glat tilliggende med en silkeagtig struktur og uden underuld. Den kræver en hel del arbejde med kam og børste. Som hos alle spaniels skal ørerne holdes pinligt rene og fri for hår i øregangen for at undgå infektioner.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Opdragelsen kræver tålmodighed og venlig konsekvens, men volder ellers sjældent vanskeligheder. Hundens store lyst til at følge et spor og til at apportere kan udnyttes som særlige belønninger til styrkelse af samarbejdet og kontakten.

HØJDE
Ca. 46 cm. for begge køn.

VÆGT
18-25 kg.

FARVER
Sort, leverfarvet eller spættet. Alle evt. med tan aftegninger.

SPECIALKLUB
Spaniel Klubben
OPRINDELSE
Denne meget gamle race er udviklet fra en gruppe, som blev benævnt landspaniels til forskel fra vandspaniels. Den har samme baggrund som cocker spaniel og blev frem til 1892 betragtet som en variant af denne. I tidens løb er den blevet krydset med både sussex spaniel og engelsk springer spaniel. En overgang kom opdrætterne på vildspor med avl på længere ryg og kortere og mere bastante ben. Det gik hårdt ud over racens jagtegenskaber. Heldigvis er man siden 1950'erne igen kommet på rette spor.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Field Spaniel.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem