MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

4 Hvalpe til salg

Eurasier

MENTALITET
Den er selvbevidst, rolig, afbalanceret, vagtsom og opmærksom uden at være meget støjende. En moderne race, som er skabt til at være familiehund, men som dog ikke er nogen begynderhund. Den er stærkt knyttet til sine mennesker, men ofte lidt tilbageholdende over for fremmede. Omgængelig i forhold til andre hunde.

BEHOV
Den unge hund har brug for en del motion, men som voksen er den ikke specielt krævende. En meget tidlig socialisering og en nær kontakt med familien dæmper meget af dens reservation.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagtinstinktet er behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd. Selv om den har en god portion egensindighed og ikke altid er villig til at rette sig efter anvisninger, holder den sig gerne i nærheden af sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Pelsen er middellang og løst tilliggende med tæt underuld, og den beskytter godt mod al slags vejr. Den kræver en del pleje i fældeperioderne forår og efterår, og navnlig mens hunden er ung. Hos den voksne hund kan man slække lidt på hyppigheden af gennembørstningerne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den opfatter hurtigt og husker alt positivt som negativt livet igennem. Slægtskabet med chow chow fornægter sig ikke. Man opnår intet ved tvang eller gentagelser. Træn varieret i skiftende miljø. Beløn med bl.a. bold, leg og godbidder.

HØJDE
Hanner 52-60 cm. Tæver 48-56 cm

VÆGT
18-32 kg.

FARVER
Alle farver og farvekombinationer er tilladt, undtagen helt hvid, hvidbroget og leverfarvet.

SPECIALKLUB
Eurasier Klub Danmark
OPRINDELSE
Tyskeren Julius Wipfel krydsede i 1960 en chow chow og en wolfspitz/keeshond med det formål at skabe en sund, naturlig og omgængelig europæisk spidshund med de russiske lajkaer som forbillede, men uden disses store jagtlyst. Han kaldte racen for wolf-chow. Senere blev den krydset med samojedhund for at få en mere elegant hund med et venligt væsen. I 1973 blev racen internationalt anerkendt under navnet eurasier. Siden er den i mange lande blevet kendt som en ukompliceret selskabshund.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Eurasier.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Din ven for livet
Din ven for livet
Din ven for livet

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem