MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

3 Hvalpe til salg

Engelsk cocker spaniel-ft

MENTALITET
Denne race egner sig ikke til et liv udelukkende som selskabshund eller til den aktive familie, der går og løber lange ture. Racen er aktiv, ofte i bevægelse og evigt glad. Den er meget hengiven og pleasende i forhold til sin ejer. Opsøger arbejde og menneskekontakt så ofte, den kan få det. Den engelske FT-cocker spaniel har ikke tendens til udfarenhed overfor andre hunde. Vogtning af mad osv. vil sjældent forekomme.

BEHOV
FT-cockeren er avlet som reelle brugshunde og har et medfødt behov for at arbejdet målrettet med jagtligt arbejde. Når den bliver aktiveret korrekt, fungerer den godt som familiehund. Vær opmærksom på at racen har en medfødt evne til at indtage et højt stressniveau, og at en del af den daglige træning skal bestå af indlæring af ro og selvkontrol.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den engelske FT-cocker spaniel er avlet til at "gå under haglbøssen" på jagt, dvs. at hunden skal holde sig indenfor en radius af cirka 10-15 meter fra jægeren. Vildtinteressen er stor og specielt rettet mod fugle og ligger lige under huden, så hunden skal tidligt lære grundlæggende lydighed med hovedvægt på indkald.

PELS OG PLEJE
Langt de fleste FT-cocker spaniels har kortere pels end standard-typerne. Pelsen er glat og kræver oftest ikke andet end en let børstning samt klipning af pelsen imellem tæerne på poterne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Nogle FT-cocker spaniels kan være meget blide, og for enkelte kan blidheden tippe over i usikkerhed overfor mennesker og hunde. Vær opmærksom på racens medfødte evne til både at være rolig og meget aktiv (lavt og højt stressniveau) og træn begge dele, så hunden ikke risikerer at få stressproblemer under indlæring og i hverdagen.

HØJDE
Hanner 39-41 cm. Tæver 38-39 cm.

VÆGT
12-14 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt.

SPECIALKLUB

Klubben For Ft Spaniels
OPRINDELSE
Spaniels går tilbage til 1100-tallet og blev oprindelig ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800-tallet blev de delt i to grupper. Hunde over 11 kg var "starters", som skulle jage vildtet op. De mindre kaldtes "cockere", og de skulle både rejse og apportere. De brugtes fortrinsvis til jagt på skovsnepper - woodcocks. Cocker spaniel stammer fra Wales og Sydengland og blev anerkendt som race i 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
English Cocker Spaniel - ft.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Den aktive jæger

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem