MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

Lavt

1 Hvalpe til salg

Engelsk Bulldog

MENTALITET
En engelsk bulldog er venlig, hengiven og charmerende hund. Den kan skiftevis være overstrømmende glad, kærlig og egenrådig, grænsende til det stædige. Velegnet som selskabshund.

BEHOV
Vær opmærksom på, at engelsk bulldog er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved). Racens karakteristiske flade ansigt med et kort næseparti får hunden til at se sød ud, men kraniets opbygning gør, at hunderacen er i risiko for at udvikle visse sundhedsproblemer, f.eks. snævre næsebor samt at det bløde væv i næse og svælg kan gøre det svært at trække vejret normalt, hvilket forårsager tung pusten eller tydelig vejrtrækning. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje, så husk at spørge ind til forældrenes sundhed, når du er på udkig efter en hvalp.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Bulldogger er individualister, og der er store variationer inden for racen. En daglig gåtur i spændende omgivelser opfylder den voksne hunds motionsbehov. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så racen kan have svært ved at komme af med overskudsvarmen i varmt vejr.

PELS OG PLEJE
Den korte, fine og glat tilliggende pels holdes nemt fri for løse hår med jævnlig børstning. Hudfolder og øjenrande skal holdes rene og tørre for at undgå irritation.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Det kræver en del tålmodighed at opdrage en engelsk bulldog, men man når langt med belønning, afveksling og træning i korte sekvenser. Den godmodige hund kan optræde udfordrende over for artsfæller.

HØJDE
35-40 cm. Højde er dog ikke angivet i racestandarden.

VÆGT
Hanner 25 kg. Tæver 22,7 kg.

FARVER
Ensfarvet rød i forskellige nuancer, fawn eller brindlet med eller uden sort maske eller hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Bulldog Klubben
OPRINDELSE
Kampe mellem hunde og andre dyr har været en kendt folkeforlystelse helt tilbage i det gamle Rom og videre middelalderen igennem. Betegnelsen bulldog - tyrehund - blev brugt allerede i 1600-tallet for en krydsning mellem mastiff-lignende vagthunde og hidsige jagtterriere. De skulle kunne bide sig fast i tyren uden at tabe vejret og være lavbenede nok til at undgå de sparkende klove. Dyrekampe blev forbudt i England i 1835, og de lynhurtige muskelbundter udviklede sig efterhånden til landets nationalrace.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bulldog.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Muskuløs, omgængelig & legesyg

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem