MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Blodhund

MENTALITET
Den er generelt mild, venlig og omgængelig over for alle mennesker og alle slags dyr og dermed en udmærket selskabshund i en familie, der forstår og respekterer dens særlige karakter. Men det er ikke nogen nem familiehund. Den er meget stor og behøver plads omkring sig. Den kræver en del pleje, og den savler.

BEHOV
Dens bedrøvede udtryk og værdige holdning skjuler let, at det er en hund med stort behov for social nærhed, aktivitet og især for opgaver, hvor den skal bruge sin formidable lugtesans.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Selv om den er tung, er den udholdende og bestemt ikke klodset. Når den følger et spor, bevæger den sig sindigt og tilbagelægger gerne store afstande. Den har ingen forståelse for, at biler er farlige, så den bør kun slippes løs på sikre områder.

PELS OG PLEJE
Den korte, glatte pels behøver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind eller en gummibørste. I fældetiden skal den børstes hver dag. Til gengæld skal de løse øjenrander, hovedets hudfolder og de lange ører holdes rene for at undgå infektioner. For lange negle generer også den tunge hund.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er selvstændig, næsten egensindig, så hunden bør socialiseres tidligt og livet igennem have tæt kontakt til mennesker. Beløn samarbejde, og træn varieret, venligt og konsekvent. Undgå hårdhed, som hunden kan reagere meget negativt på.

HØJDE
Hanner 64-72 cm. Tæver 58-66 cm.

VÆGT
40-54 kg.

FARVER
Ensfarvet rød eller tofarvet black-and-tan eller liver-and-tan.

SPECIALKLUB
Dansk Blodhunde Klub
OPRINDELSE
I middelalderen opdrættede man sporhunde bl.a. på et kloster i Ardennerne, opkaldt efter jægernes skytshelgen Sankt Hubertus. Nogle af disse hunde fulgte med normannerne til England i år 1066. Her fik de navnet bloodhounds for at markere, at de var "af rent blod" (altså racerene). Blodhunden er stadig højt værdsat til fx at eftersøge forsvundne mennesker. Den er bevisligt i stand til at følge et ugegammelt spor over en afstand af mere end 200 km og skelne mellem mange forskellige slags fært.

HJEMLAND
Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Chien de Saint-Hubert.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
En næse på fire ben

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem