MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Alaskan Malamute

MENTALITET
En alaskan malamute er en stærk og selvstændig arbejdshund. Den er generelt venlig over for børn, voksne og fremmede, uden at den dog viser overvældende begejstring. Den er mindre tolerant i forhold til andre hunde. Det er sjældent, den selv starter slagsmål, men den går heller ikke af vejen for dem. Racen kræver en erfaren og aktiv ejer.

BEHOV
En alaskan malamute er den største og tungeste af slædehundene har brug for meget motion og beskæftigelse med opgaver, som den finder meningsfyldte. Man skal have forståelse for, at den er trækhund om en hals.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En alaskan malamute er ekstremt udholdende og bevæger sig gerne langt omkring. Den kan være svær at holde under kontrol, hvis den får lov til at gå løs. Det er ikke en enmandshund, men en hengiven ledsager for dens ejer, der kan beskæftige den og udfylde lederrollen.

PELS OG PLEJE
Den tykke, grove dækpels varierer i længde. Underulden er tæt, 2-5 cm. tyk og føles fedtet. Pelsen er meget varm, så racen er udsat for at få hedeslag i stærk sol. Hunden skal børstes jævnligt, men fælder alligevel i store mængder, hvis den opholder sig meget indendørs.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Det er et stort arbejde at opdrage og træne en så naturpræget hund. Begynd tidligt, vær venlig og ubøjeligt konsekvent, respekter malamutens selvstændighed og læg hovedvægten på øvelser, der skaber tillid, kontakt og fastlægger lederskabet.

HØJDE
Hanner ca. 63,5 cm. Tæver ca. 58,5 cm.

VÆGT
34-39 kg.

FARVER
Fra lys grå til sort, fra nuancer af zobel til rød med lyse aftegninger eller helt hvid.

SPECIALKLUB
Dansk Polarhunde Klub
OPRINDELSE
Mahlemut-stammen - et inuitfolk på Alaskas vestkyst - havde mere brug for stærke end for hurtige hunde, når de som nomader konstant var på vandring fra det ene sted til det andet med alle deres ejendele. Alaskan malamute fik navn efter dem og blev senere ofte brugt, når polarekspeditioner skulle have transporteret deres tunge grej. Den anvendes stadig som trækhund og har også vundet tilhængere blandt dyrkere af slædehundesporten. Som familiehund kan den være krævende at have med at gøre.

HJEMLAND
USA.

INTERNATIONALT RACENAVN
Alaskan Malamute.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem