MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Aïdi

MENTALITET
Hyrdevagthund. Vogter og beskytter sin herres flokke og ejendele. Atlas-bjerghunden har eksisteret i umindelige tider i Nordafrikas bjege og højsletter. I vore dage findes den i stort antal i Atlasbjergene i Marokko, som er ansvarlig for racens standard. Den er tæt knyttet til den semi-nomadiske befolkning i bjergegnene, hvor den har til opgave at forsvare sin herres telt og ejendele, samt beskytte flokkene af husdyr mod vilde dyr, som kunne angribe dem. Der findes ingen hyrdehunde i Atlas-området. Denne marokkanske hund, som lever i bjergegnene, har aldrig vogtet får som vi kender det fra hyrdehunde i Europa. Helhedsindtryk: En robust og meget hårdfør hund, kendt for sin styrke og mobilitet. Den er muskuløs, senet og kraftigt bygget, men ikke besværet af sin størrelse, og den har en tyk, busket pels, som beskytter den både mod solen og kulden i hjemegnens bjerge. Denne pels yder også en god beskyttelse under kampe mod sjakaler og andre rovdyr. Dens blik er levende, direkte og beslutsomt, som man ofte ser det hos en årvågen hund, der altid er beredt til sin rolle som vogter. I nogle af Marokkos områder er det sædvane at kupere ørerne og tilmed halen hos praktisk arbejdende hunde.


FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem