MENU

DKK's hundekonsulenter

DKK’s korps af frivillige hundekonsulenter yder adfærds-førstehjælp til dig og din hund pr. telefon, hvis I står overfor adfærdsproblemer. Hjælpen er gratis for DKK-medlemmer.

Dansk Kennel Klubs hundekonsulenterne indgår i en telefonisk vagtordning, hvor de på skift er til rådighed for at hjælpe hundeejere med råd og vejledning i hundeproblemer og problemhunde.

Ring til hundekonsulenterne på tlf. 70 20 81 55

Medlemsnummer: Husk at have dit DKK-medlemsnummer ved hånden, når du ringer.

OBS: Bemærk venligst, at det ikke er muligt at indtale en telefonbesked og bede om at blive ringet op efterfølgende. Såfremt telefonen ikke besvares i træffetiden, bedes du ringe i hundekonsulenternes næste træffetid.

Hundekonsulenternes vagtplan

Hvad er DKK´s hundekonsulentordning?

Langt de fleste store hundeproblemer starter som små hundeproblemer. Derfor gælder det om at tage fat om nældens rod, så snart man bliver bevidst om, at der er et problem. Men hvad skal man som hundeejer stille op, når hvalpen bider i panelerne, eller den besørger bag sofaen? Eller når hunden er utryg ved at køre bil, graver huller i haven, stjæler fra køkkenbordet, jagter cykler eller gør lidt for længe ved hækken af naboens børn?

DKK´s hundekonsulenter er dygtige hundefolk, der yder gratis adfærds-førstehjælp pr. telefon til DKK´s medlemmer. Hundekonsulenterne har særlig uddannelse og erfaring med telefonisk rådgivning og vejledning i forbindelse med spørgsmål om hundeproblemer, og på skift sidder de klar ved telefonen til - flere gange om ugen - at hjælpe DKK´s medlemmer med råd og vejledning ved hundeproblemer og med problemhunde.

Resultatet af en samtale

Nogle problemer vil, med stor sandsynlighed - efter en kort samtale og nogle forslag til ændringer i hundens hverdag, aktivering og håndtering – være elimineret. Andre problemstillinger er mere komplicerede og kræver en længere samtale, eller måske flere samtaler og delmålstræning for at blive løst.

Nogle gange får hundeejeren ”lektier for” – ting der skal trænes, adfærd, der skal observeres og noteres, og dette drøftes næste gang, konsulenten har vagt. På den måde bliver der fulgt op, og hundeejeren føler tryghed i, at der (forhåbentlig) sker fremskridt.

Kom videre

Der er dog også adfærdsproblemer eller træningsudfordringer, som ikke kan løses over telefonen. Men her kan hundekonsulenten alligevel ofte være en hjælp. Ind imellem er det jo nødvendigt, at en udenforstående hjælper hundeejeren til at forstå og anerkende, at et problem er alvorligt eller af et omfang, hvor anden hjælp skal søges. At kunne vende en situationen med en erfaren hundekonsulent og komme til denne erkendelse kan derfor også være en vigtig hjælp.

Hvis et problem er af et omfang, hvor et besøg anbefales, kan hundekonsulenterne tilbyde at henvise til en privatpraktiserende hundekonsulent i nærområdet eller en dyrlæge, der arbejder med adfærdsbehandling. Men det er kun ment som et tilbud. Hundeejeren skal naturligvis altid selv bestemme, om der skal professionel hjælp til, og hvem det i givet fald kan være.

Medlemsservice

Hundekonsulenterne

Se listen over hvem der er med på holdet af DKK's hundekonsulenter.

  • Lissi Lajer Jacobsen
  • Lars K. Nielsen
  • Anne Manvig
  • Helle Fischer
  • Pernille Winger
  • Mette Aunsberg

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem