MENU

Hjælp med at minimere risikoen for rabies

18.03.2022

Dansk Kennel Klub samarbejder med Fødevarestyrelsen og en række danske dyreværnsorganisationer om at hjælpe de kæledyr, som ukrainske flygtninge har med til Danmark - og samtidig vil vi gerne sikre en sygdomsfri dansk hundepopulation. Det vil vi gerne have din hjælp til - læs her hvordan

Dansk Kennel Klub var igen i går dag, torsdag den 17. marts, inviteret til møde med Fødevarestyrelsen om situationen i Ukraine, der hele tiden udvikler sig og ligeledes påvirker vores hjemlige forhold.

Fødevarestyrelsen kunne oplyse, at de indtil videre har været i kontakt med 79 ukrainere, der har medbragt et eller flere kæledyr til Danmark, herunder 1 kanin, 1 marsvin, 1 papegøje - de resterende dyr, der pt. er kommet til landet fra Ukraine, er hunde og katte.

Som følge af invasionen af Ukraine har EU indført en særlig undtagelsesmulighed, der betyder, at personer, der rejser med deres kæledyr fra Ukraine, kan indføre dette til EU, selv om dyret ikke opfylder alle sædvanlige indførselskrav, f.eks. til rabiesvaccination.

Der har ikke været rabies, også kaldet hundegalskab, i Danmark siden 1982. For at minimere risikoen for sygdommen, der kan være dødelig for både dyr og mennesker, har Fødevarestyrelsen bl.a. bedt DKK om at dele opfordringen om, at tilrejsende ukrainere skal henvende sig, hvis de har kæledyr med på flugt fra krigen.

En embedsdyrlæge vil derefter vurdere, hvorvidt dyret skal vaccineres eller måske i hjemmekarantæne. Styrelsen fortæller, at embedsdyrlægerne bliver taget godt imod af ukrainerne, forstår nødvendigheden af tiltagene. De ukrainske kæledyr, som indtil videre er blevet tilset, har været i fin form. Alligevel beder Fødevarestyrelsen om, at man holder dyrene isoleret, indtil embedsdyrlægen har været på besøg.

Er du, eller nogen du kender, i kontakt med eller assisterer ukrainere, der kommer til Danmark med kæledyr, så del meget gerne informationsmaterialet med dem - du kan finde det her på dansk eller her på ukrainsk.

Del også meget gerne Fødevarestyrelsens opfordring om at registrere deres dyr - det gøres via blanketten her på dansk eller her på engelsk.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem