Nemlig den skønne historie om statsministerens første møde med Hendes Majestæt Dronningen, hvor Majestætens gravhund, Tilia, som den naturligste ting i verden havde indtaget den stol, der ellers var tiltænkt statsministeren:

”Der sker det, at jeg kommer ind ad døren til Dronningens private arbejdsværelse. Og på den stol, som var tiltænkt mig, sidder – en gravhund.”

Statsministeren genkalder sig i sin tale, hvordan der derefter udspillede sig en længere samtale mellem Hendes Majestæt Dronningen og den korthårede gravhund Tilia om hvis plads, hunden egentlig havde indtaget: Statsministerens eller gravhundens. Som Mette Frederiksen konkluderede i dagens tale:

”Alle, der har hund, ved, at en sådan samtale er mulig – og i øvrigt også, hvordan sådan en situation plejer at ende” …

Gravhunden Tilia var øvrigt er en gave til Dronningen fra den nu afdøde prinsgemal Henrik, og netop hundene var en af Prinsens og Dronningens store fælles interesser – en interesse, de har givet videre til deres børn og børnebørn.

Som statsministerens tale også viser, er hundene altid med i billedet, både i det private, på Kongeskibet Dannebrog og på rejser rundt om i verden.

Dansk Kennel Klub ønsker Hendes Majestæt Dronning Margrethe stort tillykke med regeringsjubilæet.