”Det er en dyrevelfærdsmæssig bombe, der ligger og lurer, hvis ikke du tager din hunds alene hjemme-træning alvorligt!”

Så skarpt formulerer Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen, sine ord, når det handler om den bekymring, hun har ved, at mange hunde for første gang i månedsvis fra den ene dag til den anden skal til at være alene i eget selskab i mange timer ad gangen.

”Jeg har desværre hørt en del hundeejere sige, at ’det der alene hjemme-træning har vi ikke haft mulighed for at øve med vores hvalp/unghund pga. corona – vi har jo været hjemme hele tiden’. Eller ’min hund var vant til at være alene, før vi blev hjemsendt, så det behøver den ikke lære igen’. Og det bekymrer mig”, siger adfærdskonsulenten.

”De fleste ved, at små hvalpe skal vænnes til at være alene hjemme. Men det overrasker mange, at voksne hunde, der tidligere kunne håndtere at blive efterladt, pludselig bliver utrygge eller endda går i panik, hvis de i en periode har været meget sammen med familien”, forklarer Lise Lotte Christensen.

Hun er bekymret for, hvorvidt manglende alene hjemme-træning ovenpå sommerferie og corona-nedlukning vil resultere i, at vi ser en stigning i adfærdsproblemer blandt danske hunde. Derfor giver vi dig her adfærdskonsulentens 10 bedste råd til, hvordan du lærer din hvalp - eller genindlærer at din voksne hund kan være tryg i sit eget selskab - inden hverdagen rammer: