MENU

Mindeord

25.07.2018

Det er med stor sorg, at vi i DKK har modtaget besked om, at Sascha Bonde Henriksen efter lang tids kamp er gået bort den 20. juli 2018. Vi ved, at specielt Dansk Hovawart klub vil savne hendes mange positive input, viden og skarpe blik på som eneste IHF-specialdommer for racen.

Sascha Bonde-Henriksen repræsenterede på fornem vis Dansk Hovawart Klub både herhjemme og i udlandet.

Tilbage i 80´erne var hun med til at gøre det danske hundefolk opmærksom på, at vi i Hovawarten havde en racehund med særdeles gode brugshundeegenskaber. Hun var den første her i landet, der med en Hovawart erhvervede titlen Dansk Lydighedschampion. I Danmark har hun virket som opdrætter, deltaget aktivt i bestyrelsesarbejde, arrangeret medlemsarrangementer, skrevet adskillige relevante artikler, og samtidig har hun været en central ledende kraft omkring udvikling af specielt avlsarbejdet. Ikke mindst det sidste har været til uvurderlig gavn for vores race.

Sascha Bonde-Henriksen var desuden forfatter til en bog om Hovawarten. I øvrigt den eneste der findes på dansk og som her 25 år efter at den udkom for første gang, stadig betragtes som en yderst aktuel sag.

Sascha Bonde-Henriksen var ligeledes anerkendt for sit virke i udlandet. I Hovawartens hjemland Tyskland omtaltes hun oftest som ”Frau Bonde”. Hun var damen med de mange internationale kontakter, der flittigt blev brugt til fordel for den danske stamme. Indtil sin død indtog hun gennem mange år en ledende rolle i klubbens avlsudvalg og repræsenterede Danmark internationalt. Hun virkede også i nogle år som vicepræsident for Den internationale Hovawartføderation - IHF.

På udstillingsfronten var Sascha Bonde-Henriksen desuden Danmarks eneste IHF-specialdommer, og der var ofte bud efter hende som bedømmer i hele Europa.

Hendes viden, ikke mindst på det genetiske område, har gennem mange år sikret Dansk Hovawart Klub en central plads i det internationale avlssamarbejde.

Æret være hendes minde.

Claus Harding Hansen,

Dansk Hovawart Klub


Sascha Bonde Henriksen bisættes fra Næsbjerg kirke kl. 10.30 den 4. august 2018

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem