MENU

Brugshunde

Alle hunde er i princippet brugshunde, fremavlet med forskellige evner og anlæg. I DKK-regi karakteriseres en brugshund som en hund, der er avlet og/eller trænet med henblik på at udføre specifikke arbejdsopgaver til erhvervs- og/eller civilbrug. I dette afsnit kan du læse mere om brugshunde, brugshundearbejde, brugshundetræning og brugshundeprøver.

Alle hunderacer har i princippet anlæg for at træne både lydighed og spor, men ikke alle har racer har gode anlæg for forsvarsarbejde. I DKK-regi opfordrer vi udelukkende til træning på hundens præmisser, og det duer ikke at tvinge en malteser eller en labrador til forsvarsarbejde, hvis de ikke synes, den type arbejde giver mening eller er sjovt.

Når du anskaffer dig en brugshund, er det ikke kun en dejlig familiehund, du får dig.

Det er også et familiemedlem med et behov for at udnytte sine naturlige drifter.
Hunderacer, der f.eks. er velegnede til brugshundesporten: Boxer, Dobermann, Malinois, Riesenschnauzer, Rottweiler og Schæferhund.

Hvor kan du træne brugshundesport?

Brugshunde-lydighed kan du træne i mange forskellige regi i de respektive racespecialklubber, i Dansk Politihunde Forening og Danmarks Civile Hundeførerforening.

Brugshunde

Relaterede artikler

Udvalgte produkter

arrow_back_ios
arrow_back_ios

Resultathæfte, Brugshundesport

60,00 kr

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem