HVAD ER DKKS GRUNDUDDANNELSE?

Grunduddannelsen i DKK er en uddannelse, som klæder dig på til at blive instruktør indenfor det område, som du interesserer dig for. Grunduddannelsen skal gennemføres og bestås for at du kan videreuddanne dig på en række af DKKs specialområder.

Grunduddannelsen løber over fire weekender og har en varighed på 7-8 måneder. Ønsker du at blive Hvalpe- og familiehundeinstruktør for at undervise på en træningsplads, skal du tage den 5. weekend i forlængelse af Grunduddannelsen, som dermed vil have en samlet varighed på 9-10 måneder.

Grunduddannelsen giver adgang til de fleste specialeuddannelser. Enkelte specialeuddannelser kræver, at du også er Hvalpe- og familiehundeinstruktør.
DKKs Grunduddannelse giver dig teoretisk viden om hundetræning samt erfaring i at træne egen hund og undervise dine medkursister, men uddannelsen giver dig ikke adgang til at undervise på en træningsplads, før du efterfølgende har gennemført og bestået en specialeuddannelse, hvor du har demonstreret dine praktiske undervisningsevner – fx ved at tage den 5. weekend og blive Hvalpe- og familiehundeinstruktør.