Er du erhvervsmæssig opdrætter, dvs. at du opdrætter tre eller flere kuld hvalpe om året på tre eller flere tæver, er du omfattet af Bekendtgørelsen for erhvervsmæssigt opdræt af og handel med hunde.

Den siger bl.a., at der er et uddannelseskrav for alle personer, der er omfattet af bekendtgørelsen. Det er Justitsministeriet, der har formuleret, hvad uddannelsen skulle indeholde af fag/emner, og Dansk Kennel Klub tilbyder denne uddannelse, som vi kalder Den lovpligtige hundeholderuddannelse til alle - også til personer, der ikke er medlemmer af DKK.

Uddannelsen løber over to weekender:

Modul 1-2-3 (Adfærd 1, Genetik og Reproduktion) foregår lørdag eftermiddag 13.30 - 17.00 og søndag kl. 09.00 - 17.30 (overnatning er ikke inkluderet).

Modul 4-5-6 (Adfærd 2, Regler og rammer for hundehold, Hundens røgt og pleje) foregår lørdag kl. 09.00 - 22.00 og søndag kl. 09.00 - 16.30. På dette hold er det altid muligt at købe kurset både med eller uden overnatning.

Bemærk, at det er ligegyldigt, i hvilken rækkefølge du gennemfører modul 1-2-3 og modul 4-5-6.

Er du medlem af DKK, og har du i forvejen taget DKK´s Opdrætteruddannelse, skal du kun tilmelde dig modul 4-5-6, da du allerede i Opdrætteruddannelsen har taget modul 1-2-3.

Dvs. for DKK-medlemmer er Opdrætteruddannelsen+ Hundeholderuddannelsens modul 4-5-6 lig med Den lovpligtige hundeholderuddannelse.

Underviserne

Læs om Underviserne på Hundeholderuddannelsen