MENU

Rallytræning i DKK

Har du lyst til at træne rally, har DKK masser af muligheder rundt om i hele landet. DKK´s lokale kredse står for træningen - se herunder, hvor der er et tilbud nær dig.

Hvem kan træne rallylydighed?

Rally-træning er en god måde at stimulere sin hund på. I træningen lærer man sin hund en masse grundlæggende øvelser, som også er anvendelige i hverdagen, samtidig med at man opbygger et unikt samarbejde. Hunden har det sjovt, bliver kreativ og får øget kropskontrol, og det styrker samarbejdet mellem hund og fører. Alle kan træne Rally lydighed, uanset grund-niveau, og uanset om man ønsker at deltage i konkurrencer eller ej.

Det med småt:

For at deltage i træning i DKK, skal din hund være vaccineret mod parvovirus, og du skal have tegnet en ansvarsforsikring på hunden.

Du skal være medlem af DKK, og din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den ikke må udvise aggressiv adfærd, og du skal have kontrol over den, så den ikke løber væk eller løber hen til de andre hunde.

Tag evt. en snak med din lokale kreds om træningspladser der har rally.

Hvordan foregår en rally-konkurrence

Til rally-konkurrencer har dagens dommer designet banen. Dommeren beder føreren starte, hvorefter hund og fører i deres eget tempo gennemfører en bane med bestemte momenter (10 - 20 stk. afhængig af niveauet). Ethvert af disse momenter er angivet med et skilt, der angiver, hvilken øvelse der skal vises. Bedømmelsen er ikke så streng som ved traditionelle lydighedsprøver.

Teamet, der består af hund og fører, bevæger sig fortløbende i et raskt tempo med hunden under kontrol og inden for en afstand af ½ meter fra førerens venstre side. Der bliver lagt vægt på samarbejdet mellem hund og fører både under de enkelte øvelser og på vejen mellem øvelserne, men der kræves ikke, at hunden hele tiden befinder sig i en perfekt ”plads-position”.

Når dommeren har kommanderet ”fremad”, skal teamet selvstændigt gennemføre hele den nummererede bane korrekt. Den ubegrænsede kommunikation fra føreren til hunden skal fremmes og ikke straffes.

Det er tilladt for føreren at tale, rose, opmuntre, klappe i hænder eller på låret og bruge ethvert verbalt udtryk til opmuntring, hvis der ikke tydeligt er angivet andet i disse regler.

På intet tidspunkt behøver førerens arme at holdes i nogen særlig position. Føreren må dog ikke berøre hunden eller foretage fysiske korrektioner.

Højlydte eller truende kommandoer eller skræmmende adfærd vil blive straffet til enhver tid.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem