MENU

Lydighedstræning i DKK

Lydighed er en hundesport, hvor hund og fører sammen skal udføre en række fastlagte øvelser på bestemte måder. Her kan du læse mere om lydighedstræning i DKK.

Hvem kan træne lydighed?

Der er mange former for lydighedskurser, der spænder fra hvalpetræning, generel lydighed til konkurrencelydighed på højeste eliteniveau, og i DKK er der plads til alle typer. I lydighed kan i bl.a. træne indkald, hvor hunden skal komme, når der bliver kaldt, eller lineføring, hvor hunden lærer at gå pænt i line ved siden af føreren. Under apportøvelsen skal hunden at hente en bestemt genstand, og ved næseprøve skal hunden finde en genstand med førerens fært på.

Hvordan kommer jeg i gang med konkurrence-lydighed?

Er du interesseret i at konkurrere med din hund i lydighed, er der fire klasser, I kan stille op i: I, II, III og Elite, og sværhedsgraden øges trinvist. Lydighed er en kvalitetskonkurrence, hvor du vinder første-, anden- eller tredjepræmie afhængig af, hvor mange point, din hund har fået – og uanset hvilken placering I får i forhold til de andre deltagere. Hvis du har fået en førstepræmie i en klasse, kan du gå videre i næste klasse, hvis du vil. Hunde, der opnår 1. præmie i klasse I og II samt tre 1. præmier i klasse III, hos mindst to forskellige dommere, får titlen Dansk Lydigheds Champion (DKLPCH). Ikke-stambogsførte hunde får titlen Dansk Lydigheds Mester (DKLPM). Er I dygtige nok, er der også en række andre konkurrencer, I kan deltage i, f.eks. Danmarksmesterskabet, Årets hund samt mesterskaber i DKK´s kredse. Hvert år sender DKK et lydighedslandshold af sted til WM eller EM og til de Nordiske Mesterskaber. Her møder lydighedslandsholdet dygtige hunde fra hele verden.

Det med småt:

For at deltage i træning i DKK, skal din hund være vaccineret mod parvovirus, og du skal have tegnet en ansvarsforsikring på hunden.

Du skal være medlem af DKK, og din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den ikke må udvise aggressiv adfærd, og du skal have kontrol over den, så den ikke løber væk eller løber hen til de andre hunde.

Aktivitet med din hund

Inspiration til aktiviteter

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem