Har du lyst til at træne agility, har DKK masser af muligheder rundt om i hele landet. DKK's lokale kredse står for træningen - se herunder, hvor der er et tilbud nær dig.
Alle sunde og raske voksne hunde kan i princippet deltage i agility, men der er selvfølgelig nogle hunderacer, der egner sig bedre end andre, og som har større succes ved f.eks. konkurrencer. Men mange racer - og hundeførere - vil synes, at det er en sjov sport uanset at ekvipagen ikke når først over målstregen hver gang.
Hundens størrelse er ikke nogen hindring. I alle officielle arrangementer inddeles hundene i tre størrelsesgrupper, som ikke konkurrerer mod hinanden. Forhindringerne tilpasses hundens størrelse, og der er regler for, hvor højt en hund må springe i forhold til sin egen højde.
Da hundeføreren skal føre sin hund igennem banen så hurtigt som muligt, kræves det, at hunden er hurtig og har god kontrol over sine bevægelser, og at ejeren har god kontrol over sin hund og ved hjælp af tydelige kommandoer og kropssprog kan guide sin hund, så en vis portion lydighed er en forudsætning.
Det er vigtigt, at en agilityhund trænes korrekt op, dvs. at du langsomt opbygger hundens muskulatur og færdigheder og derved undgår skader.
Fordi agility inkluderer løb og spring skal hunden være fuldt udvokset, før den må begynde at dyrke agility, så den ikke tager skade på skelettet. Det er meget forskelligt, hvornår en hund er udvokset - en lille hund kan være parat ved 10-12-måneders alderen, hvor en større hund bør være 18-20 måneder.
En hund kan først deltage i agilitykonkurrencer, når den er 18 måneder gammel.
Du behøver selvfølgelig ikke at have som mål at deltage i konkurrencer for at træne agility med din hund. Mange ejere vælger at træne agility, fordi det er god aktivering for hunden og en god oplevelse for både hund og ejer. Det allervigtigste er, at både hunden og hundeføreren synes, at det er sjovt.
For at deltage i træning i DKK, skal din hund være vaccineret mod parvovirus, og du skal have tegnet en ansvarsforsikring på hunden.
For at deltage på en officiel prøve i DKK skal din hund være vaccineret mod hundesyge og parvovirus. Vaccinationen skal være foretaget senest 14 dage før prøvedagen. For hunde op til 24 måneder gælder, at vaccinationen højst må være 1 år gammel. For øvrige hunde gælder, at vaccinationen højest må være 4 år gammel. Dokumentation for vaccination skal medbringes på dagen.
Du skal være medlem af DKK, og din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den ikke må udvise aggressiv adfærd, og du skal have kontrol over den, så den ikke løber væk eller løber hen og forstyrrer de andre hunde.
Halsedisse
Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15
Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK