MENU

Agility-træning i DKK

Har du lyst til at træne agility, har DKK muligheder rundt om i landet. DKK's lokale kredse står for træningen.

Hvem kan dyrke agility?

Stort set alle sunde og raske hunde kan træne agility. Der er nogle hunderacer som er mere disponible for agility end andre. Agility kræver samarbejde mellem hund og handleren.
Det er ikke kun hunden som får rørt sig rundt på banen men også dig som handler, da det kræver at du viser hunden den rigtige vej rundt på banen. En agilitybane er som regel mellem 1-22 forhindringer.

Når du starter til agility bliver du og din hund nøje introduceret til forhindringerne for at din hund skal føle sig tryg og sikker. Agility kræver en vis portion tålmodighed og massere af ros og leg med hunden. Ønsker du at starte til konkurrencer, vil det som regel kræve lidt hjemmetræning.

Hundene inddeles i størrelser, Lille, mellem, intermediate og stor, i henhold til deres skulderhøjde. Hundene skal måles af en dommer inden de må starte konkurrencer. Alt dette kan agilityklubberne være behjælpelige med.

Hvordan kommer jeg i gang med agility?

Det er vigtigt, at en agilityhund trænes korrekt op, dvs. at du langsomt opbygger hundens muskulatur og færdigheder og derved undgår skader.

Hundene skal være min. 18 måneder før de må starte konkurrencer og 1 år før de må starte med at springe. De fleste klubber har noget Pre-scool hvor man forbereder hundene til deres kommende agility karriere. Denne træning er sjov og skaber et bånd og samarbejde mellem handleren og hunden.

Inden du bør starte til agility træning er det en god ide din hund kan basale lydighedsøvelser. Så som at komme når der bliver kaldt, blive, tage imod godbidder, slippe legetøj igen efter leg.

Du behøver selvfølgelig ikke at have som mål at deltage i konkurrencer for at træne agility med din hund. Mange ejere vælger at træne agility, fordi det er god aktivering for hunden og en god oplevelse for både hund og ejer. Det allervigtigste er, at både hunden og hundeføreren synes, at det er sjovt.

Det med småt:

For at deltage i træning i DKK, skal din hund være vaccineret mod parvovirus, og du skal have tegnet en ansvarsforsikring på hunden.

For at deltage på en officiel prøve i DKK skal din hund være vaccineret mod hundesyge og parvovirus. Vaccinationen skal være foretaget senest 14 dage før prøvedagen. For hunde op til 24 måneder gælder, at vaccinationen højst må være 1 år gammel. For øvrige hunde gælder, at vaccinationen højest må være 4 år gammel. Dokumentation for vaccination skal medbringes på dagen.

Du skal være medlem af DKK, og din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den ikke må udvise aggressiv adfærd, og du skal have kontrol over den, så den ikke løber væk eller løber hen og forstyrrer de andre hunde.

Se her hvor der er et tilbud nær dig https://www.hundeweb.dk/dkk/pu...

Udvalgte produkter

arrow_back_ios
arrow_back_ios

Halsedisse

50,00 kr

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem