MENU

Pasning og pleje

God pasning og pleje af din hund strækker sig over flere emner. Det er jo alt fra at give hunden trygge hjemlige rammer og et godt socialt liv med familien og andre hunde. Men det omfatter også træning og aktivering i det daglige, samt fodring, pelspleje og sygdomsforebyggende tiltag som vaccination og det årlige sundhedseftersyn hos dyrlægen.

Lær hundens normaltilstand at kende

Ind imellem er det ret indlysende, at hunden er syg eller kommet til skade, men andre gange er det langt sværere. Dyr er nemlig ret gode til at skjule, at de ikke er på toppen. Derfor kan man sige at for at genkende en syg hund, skal man vide hvordan en rask hund ser ud. Altså både hvordan alle dele af hundens krop ser ud (alt fra tænder og mundhule – til poter og maveskind), hvordan hunden går og løber, men også hvordan dens hud og krop føles, hvordan dens pels, mund, ører mm lugter osv. – når den er rask og frisk. Det er det man kan kalde ”normalbilledet”. Hvis man ved det, så er det lettere at opdage, når noget er galt eller afviger fra normalbilledet.

Sådan gør du

Det er lettest at undersøge hunden, når den er træt og rolig, for eksempel efter en gåtur. Sæt dig på gulvet og kæl med hunden. Mærk den igennem. Tjek øjne, mundhule, tænder, ører, pels, ben, poter, trædepuder, negle og maveskind. Beløn hunden for at være rolig mens du undersøger den. Tal med dyrlægen eller veterinærsygeplejersken om hvad der er normalt for netop din hund, hvis du er i tvivl.

Hverdagen med hund

Hundens sundhed

Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin bringer løbende artikler, der sætter fokus på hundens sundhed. Her kan du bl.a. læse, hvorfor det er vigtigt at holde din hund slank:

Hverdagen med hund

Få flere gode råd

Agria Dyreforsikring har lavet en hel serie små film, som sætter fokus på hvordan du giver din hund et dagligt sundhedstjek, klipper negle, børster tænder, renser ører osv. Se dem her:

Hverdagen med hund

Hundesygeforsikring

DKK anbefaler, at du tegner en hundesygeforsikring på hunden (ud over din ansvarsforsikring er lovpligtig). Det kan nemlig gå hen og blive en meget dyr oplevelse, hvis hunden kommer til skade eller bliver syg – særligt hvis det sker i aften og weekender.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem