MENU

Mærkning og registrering

Se Fødevarestyrelsens retningslinjer for mærkning og registrering af hunde indført til Danmark sammen med flygtninge fra Ukraine

I den nuværende situation, hvor flygtninge fra Ukraine medbringer hunde, er det Fødevarestyrelsens opfattelse, at opholdet i Danmark ikke er at betragte som permanent, men derimod må anses som et midlertidigt ophold.

Dette betyder, at kravet om registrering af hunde i Dansk Hunderegister inden for fire uger ikke håndhæves i en given periode, når det gælder hunde, der indføres med flygtninge fra Ukraine.

Det bemærkes, at hunde ifølge hundelovens § 1, stk. 1 skal være bære et halsbånd, der er forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse. Desuden fremgår det af hundelovens § 8, stk. 2, at besidderen af en hund skal sørge for, at hunden holdes ansvarsforsikret. Disse to krav er fortsat gældende.

Det bemærkes også, at mærkning fortsat er et krav i forhold til at kunne dokumentere hundens sundhedsstatus.

Regler

Ifølge bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde skal hunde, der indføres til Danmark, registreres i Dansk Hunderegister inden for fire uger, jf. bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem