For hundeejere  |   For opdrættere  |   Køb hund  |   Stambog  |   Aktiviteter  |   Udstillinger  |   Uddannelse  |   Om DKK  |  

Udenlandske parringer 

 

 

Når du parrer din hund med en udenlandsk hanhund, som skal benyttes for første gang i Danmark, skal du indsende følgende, gerne i god tid (helst 2 uger før, den skal benyttes). Selvom hunden allerede har været udstillet i Danmark, kan du ikke regne med at den findes i systemet  med alle relevante informationer. Følgende bør indsendes:


 
1.  Kopi af hundens FCI-stambog (print fra databaser eller hjemmesider godtages ikke medmindre det er fra SKK, NKK eller FKK’s hundeweb)

2.  Ejerbevis skal medsendes hvis ejerens navn ikke fremgår af stamtavlen. (Ejer registreres kun ud fra stamtavlen eller ejerbeviset, og ikke ud fra oplysninger anført på diplomer, sundhedsundersøgelser mv.)

HUSK  ved stambogsføring af hvalpe i Danmark er det racens danske avlsrestriktioner, som skal være opfyldt, uanset om det er en udenlandsk hanhund eller en lånt tæve til avl. Der kan dog være enkelte racer som har en særlig ordning omkring parring med udenlandsk hanhund, og du bør derfor se racens avlsrestriktion her

3.  Dokumentation for resultater, der skal være opfyldt i henhold til evt. avlsrestriktioner
(såsom f.eks. udstillingspræmiering, kryptorchid attest, HD-bedømmelse eller øjenlysning) skal medsendes ved oprettelse af hunden.


 
DKK godkender fra 1. januar 2011 sundhedsresultater, der som udgangspunkt er godkendt i undersøgelseslandets kennelklub. Det påhviler ejeren selv at indhente og kontrollere dette i undersøgelseslandets kennelklub. Hvis hunden f.eks. er undersøgt i Holland, så kan resultatet kun registreres i DKK, hvis Hollandsk Kennel Klub også kan godkende resultatet fra undersøgelsen.
 

Vil du være sikker på, at du medsender den rigtige dokumentation for sundhedsstatus, så vil vi bede dig læse følgende:

Læs om HD/AD hos udenlandsk registrerede hunde her
Læs om øjenundersøgelser her
Læs om DNA-test her

OBS Hvis den udenlandske hund undersøges i den danske opdrætters varetægt, så skal der altid købes en rekvisition inden undersøgelsen, og det kræver at hunden er oprettet i DKK's system inkl. fødselsdato og ID nummer.

 

Særligt angående engelske og amerikanske avlsdyr
Brug af  avlsdyr fra lande, der ikke er medlem er FCI volder ind imellem problemer, hvis de ikke allerede er udstillingschampions, da disse lande har et anderledes udstillings- og præmieringssystem. Det er din opgave som opdrætter at skaffe dokumentation for, at avlsdyrene opfylder de danske avlskrav - herunder præmieringskravet, som findes i mange racer.

 

Du skal selv bede den eks. engelsk eller amerikansk kennelklub om dokumentationen. Husk at indføje oplysninger om hundens registreringsnummer, dato for tilbagemelding samt dine kontaktoplysninger. Dette bør gøres før parring . Hundene skal have en placering imellem de 4-5 bedste i sin klasse (svarende til vores juniorklasse og opefter)

 

Med hensyn til engelske udstillingsresultater er det i orden at hente informationerne fra
Highampress.co.uk (link til http://www.highampress.co.uk/default.asp) eller Fossedata.co.uk (link til http://www.fossedata.co.uk/ )


 

 

 

 

Her bor DKK:


Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00 (Omstilling)
56 18 81 55 (informationen)

Betalinger til Dansk Kennel Klub:
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr.: DK 45 50350001361253 SWIFT-kode: JYBADKKK


© Dansk Kennel Klub 2017 | Annoncering på web | Cookies- og privatlivspolitik