For hundeejere  |   For opdrættere  |   Køb hund  |   Stambog  |   Aktiviteter  |   Udstillinger  |   Uddannelse  |   Om DKK  |  

 

DNA-tests

Nogle arvelige sygdomme kan diagnosticeres ved hjælp af DNA tests. Det betyder at det gen, der er involveret i sygdommen er identificeret, og at man også kender den mutation, der er årsag til sygdommen.

DNA kan desuden bruges til identifikation og verificering af slægtskabsforhold ved hjælp af det, der hedder en DNA profil

HUSK
Hvis du ønsker et sundhedsresultat registreret hos DKK, så skal du på forhånd have købt en rekvisition. Ellers kan resultatet ikke registreres.

 

DNA tests kan laves på blodprøver eller svaberprøver fra mundhulen. Det er et krav fra DKK, at blod- eller svaberprøve udtages af en dyrlæge, samt at denne på rekvisitionen attesterer at have aflæst og kontrolleret hundens ID-nummer.


Hvis DKK skal registrere DNA test resultater på udenlandske avlspartnere er det et krav, at der foreligger dokumentation for at prøvematerialet er udtaget af en dyrlæge, eller en anden autoriseret person, der har kontrolleret hundens identitet


Valg af blodprøve eller svaberprøve skal ske på grundlag af anvisning fra det konkrete laboratorium, ligesom dyrlægen er ansvarlig for, at den anvendte svaberprøve er af et fabrikat godkendt af laboratoriet.


Import som er indsendt til registrering i DKK, men som endnu ikke er registreret i DKK
Skal du købe en rekvisition til en hund som endnu ikke er blevet registreret i DKK, så kan du gøre det på samme side via hundeweb – nederst på siden ved køb af rekvisition og ved teksten ”Rekvisition til ukendt hund”. Der skal vedhæftes en kopi af hundens stambog i pdf, som vil fremgå af siden med bestilling af rekvisitionen. Disse rekvisitioner kan naturligvis ikke købes til medlemsrabat, da hunden endnu ikke findes i vores database og ikke er koblet sammen med dit medlemsnummer. Resultatet vil først blive registreret i DKK’s database når hunden er blevet oprettet med sit danske registreringsnummer.

 

Der findes racer, der har krav om DNA tests for specifikke sygdomme før avl. Se de enkelte racers avlsrestriktioner Her

Der findes ligeledes en del DNA tests, som er en frivillige, men hvor resultatet kan registreres på hundeweb. Du kan finde en liste over de DNA-tests, DKK registrerer, samt de godkendte laboratorier i nedenstående Excel fil:

 

 

   

 

Liste over godkendte DNA-tests og laboratorier

Her bor DKK:


Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00 (Omstilling)
56 18 81 55 (informationen)

Betalinger til Dansk Kennel Klub:
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr.: DK 45 50350001361253 SWIFT-kode: JYBADKKK


© Dansk Kennel Klub 2017 | Annoncering på web | Cookies- og privatlivspolitik