For hundeejere  |   For opdrættere  |   Køb hund  |   Stambog  |   Aktiviteter  |   Udstillinger  |   Uddannelse  |   Om DKK  |  

 

Mentalbeskrivelse

 
Er du interesseret i mentalbeskrivelser, vil vi allerførst opfordre dig til at se Dansk Kennel Klubs film om mentalbeskrivelser, som er tilgængelig på Youtube her.

 

En smuk hund er en fryd for øjet, men endnu vigtigere er det, at man deler hverdagen med en hund, der er velafbalanceret og velfungerende.

 

I DKK arbejder man for at få øget indsigt i hundens mentale egenskaber. Man ved, at hundens mentalitet er arvelig ligesom pelsfarve, højde og eksempelvis ørestilling er det. Og mentalbeskrivelsen er således et vigtigt redskab bl.a. for opdrætteren, der ønsker hjælp til at udvælge de mest egnede avlsdyr. DKKs mentalbeskrivelse blev officielt indført i foråret 1999.

 

Mentalbeskrivelse af en enkelt hund tager ca. 1 time. Ved afslutning af mentalbeskrivelsen, vil testlederen gennemgå hundens reaktioner på de enkelte momenter og svare på spørgsmål.

 

Hvis det er muligt skal hundene beskrives mellem 10-24 mdr. således at de indgår i racens statistik/gennemsnit.

BEMÆRK, Hvis racen har en avlsrestriktion for mentalbeskrivelse inden avl, så skal den altid være beskrevet mellem 10-36 mdr.


Se DKK´s folder om mentalbeskrivelse her.Registrering af mentalbeskrivelse


1. Dansk Kennel Klubs mentalbeskrivelse bliver som det eneste resultat registreret med alle informationer. Dvs. under fanebladet ”Mentalbeskrivelse” i Hundeweb vil alle data blive indskrevet i værdifelter (til brug ved dannelse af spindeldiagram mm). (Kun hunde med et DKK reg. nummer kan få resultatet registreret i hundeweb).

Hvis en hund – af en eller anden grund - mentalbeskrives 2 eller 3 gange lægges resultaterne ind under fanebladet ”Andre” på hundeweb. Det første resultat er det, der fremgår i registrering og indgår i racens gennemsnit osv.


2. Øvrige udenlandske mentaltest - f.eks. Svensk Kennel Klubs Mentalbeskrivelse Hund (MH) og SKK’s nye test ”Beteende- och personlighetsbeskrivning hund, BPH (som er Svensk Kennelklubbens nye officielle mentalbeskrivelse for alle hunde), registreres under ”udenlandske resultater” på hundeweb.


3. Den svenske ”Mentalbeskrivelse Hund” godkendes som den eneste for de racer, for hvem der er krav om at de skal være mentalbeskrevet (gennemført/ikke stoppet).


Bemærk, hvis der er krav om at racen ikke må have nogle bestemte grænseværdier, så skal hunden beskrives i DKK regi.
 
 

Her bor DKK:


Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00 (Omstilling)
56 18 81 55 (informationen)

Betalinger til Dansk Kennel Klub:
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr.: DK 45 50350001361253 SWIFT-kode: JYBADKKK


© Dansk Kennel Klub 2017 | Annoncering på web | Cookies- og privatlivspolitik