Sådan bliver din hund Nordisk Udstillingschampion (NORDICCH)

Den ny titel som Nordisk Udstillingschampion (NORDICCH) erstatter den tidligere titel som Nordisk Udstillingschampion, der krævede tre nationale championtitler fra nordiske lande.

For at opnå titlen som Nordisk Udstillingschampion skal følgende være opfyldt:

  • Hunden skal have opnået national titel som eksteriørchampion i det land, hvor hunden er registreret, dvs. DKCH for hunde, der er registreret i Danmark.
  • Hunden skal være tildelt tre nordiske udstillingscertifikater fra tre forskellige nordiske lande, tildelt af tre forskellige dommere. Mindst ét af de tildelte nordiske udstillingscertifikater skal være opnået, efter hunden er fyldt 24 måneder. (Der er dog lavet en særregel for hunde, som er registreret i Island grundet gældende karantæneregler).

Den nye titel erstatter altså den tidligere titel som Nordisk Udstillingschampion (NORDCH), der krævede tre nationale championtitler fra nordiske lande. De gamle og nye regler for at opnå titlen Nordisk Udstillingschampion vil blive brugt parallelt i 2018 og 2019. Fra og med 1. januar 2020 vil det kun være de nye regler, som gælder.

Du kan læse mere om de nordiske udstillinger og Nordisk Kennel Union her.