Hvilke racer udstilles hvornår?
Fredag: Alle grupper - Nordisk udstilling
Lørdag: Alle grupper - International udstilling
Søndag: Alle grupper - International udstilling - kvalifikation til Crufts 2023
Viden om opdræt, adfærd, køb af hund, hjælp og vejledning
Oversigt over træning, konkurrencer, prøver og kurser
Kalender, reglement, titler, praktisk info, og events
Ejerskifte, kuld, kennelmærker og sundhedsundersøgelser
Organisation, find blanketter, kredse og specialklubber
Er der noget bedre end at sidde med en lille blød hundhvalp i armene? Det skulle da lige være 5 eller 7 … Men hvad, hvis der kommer 12? Og du ikke kan sælge dem alle sammen – er det så stadig det bedste i hele verden?
LÆS MERELangt over en million ukrainere er på flugt fra deres hjem. De er flygtet med kun det allermest nødvendige, og for mange gælder det også deres kæledyr. Dansk Kennel Klub tager kraftigt afstand fra Ruslands uacceptable invasion og Belarus' indblanding og støtte til Rusland i krigen mod Ukraine. Derfor har DKK´s bestyrelse valgt at indføre sanktioner i forhold til Rusland og Belarus. Det, og al anden information, der omhandler hunde fra Ukraine, sanktioner, donationer og nødhjælp, opfordringer til danske dommere, importregler mv., kan du finde her på siden.
LÆS MEREFor at du og din hvalp kan få den bedste start sammen, er det vigtigt, at du gør et grundigt forarbejde, inden du henter hvalpen hjem - ligesom det er en god ide at forberede dig på alene-hjemmetræning, renlighedstræning og tegning af lovpligtig forsikring.
LÆS MEREHunden nedstammer fra ulven, som et rovdyr og et socialt flokdyr. Et af hundens helt grundlæggende instinkter er dens udprægede flokfornemmelse. Når vi tager hunden til os i familien, bliver vi en del af hundens udvidede flok. Hunden ved jo godt, at vi ikke er hunde ligesom den er, men den acceptere at vi sammen indgår i en ”flerartsfamilie”, og det trives den fint med.
LÆS MEREGod pasning og pleje af din hund strækker sig over flere emner. Det er jo alt fra at give hunden trygge hjemlige rammer og et godt socialt liv med familien og andre hunde. Men det omfatter også træning og aktivering i det daglige, samt fodring, pelspleje og sygdomsforebyggende tiltag som vaccination og det årlige sundhedseftersyn hos dyrlægen. Ligesom sikkerhed i hjemmet og i hundens daglige omgivelser også spiller en stor rolle. Alt det kan du læse om i afsnittet her.
LÆS MEREEn aktiv hund er en glad hund - eller sagt på en anden måde: En velstimuleret hund er gladere, roligere og mere samarbejdsvillig end den rastløse og understimulerede hund, så helt grundlæggende kan du måle din hunds livsglæde og livskvalitet efter, hvor aktiv din hund er.
LÆS MEREDKK´s Hverdags Lydigheds Træning (HLT) er et tilbud til alle hunde over 6 måneder og deres ejere. Ved hjælp af moderne træningsmetoder og relevante aktiviteter lærer både hund og fører at begå sig i det offentlige rum, og i træningen indgår såvel praktiske som teoretiske elementer. (Tidligere Kørekort til Hund)
LÆS MEREAgility går ud på, at hunden så hurtigt som muligt, og med så få fejl som muligt, skal gennemløbe en fastlagt bane med kombinationer af forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. springe over forhindringer, løbe slalom, balancere på en vippe og bevæge sig igennem en tunnel.
LÆS MEREHeelwork to Music – også kaldet Dog Dancing – er en hundesport, hvor hund og fører sammen udfører en koreografi, som passer til et stykke musik. Der er to discipliner. Heelwork To Music, hvor hunden hele tiden arbejder tæt på hundeføreren, og freestyle, hvor alt er tilladt.
LÆS MERENose work er en ny hundesport i Danmark, som handler om at lære hunden at finde forudbestemte dufte i forskellige miljøer efter faste regler. Træningen er bygget op omkring søgning efter tre specielt udvalgte dufte i fire forskellige miljøer: beholdersøg, indesøg, udesøg og køretøjssøg.
LÆS MERERally-lydighed er, som navnet antyder, en hundesport baseret på lydighedsøvelser, men til forskel fra almindelig lydighedstræning lægges der her ikke så stor vægt på præcision, men derimod på samarbejde mellem hund og fører. Det betyder, at man både i træning og i konkurrencer skal udtrykke glæde og positivitet.
LÆS MEREJagt med den stående hund er ikke kun en populær jagtform, det er også en sport i fremgang, hvor der arbejdes med markprøver, apportering fra land og vand, schweiss mv. Den stående hund er aktiv og vil gerne arbejde med sin fører. Det er også en omgængelig familiehund, men du skal kun anskaffe dig en stående hund, hvis du er interesseret i at arbejde med den i dens naturlige element.
LÆS MEREAlle hunde er i princippet brugshunde, fremavlet med forskellige evner og anlæg. I DKK-regi karakteriseres en brugshund som en hund, der er avlet og/eller trænet med henblik på at udføre specifikke arbejdsopgaver til erhvervs- og/eller civilbrug. I dette afsnit kan du læse mere om brugshunde, brugshundearbejde, brugshundetræning og brugshundeprøver.
LÆS MEREEn smuk hund er en fryd for øjet. Skønhed er en ting - vigtigere er det, at man deler hverdagen med en hund, der er velafbalanceret og velfungerende. En mentalbeskrivelse viser, hvor din hunds mentale styrker og svagheder ligger, og det gør mentalbeskrivelsen til et stærkt redskab for både opdrætteren, den aktive hundesportsudøver og familiehunde-ejeren.
LÆS MEREDe 7 bestyrelsesmedlemmer – der jo også skal passe deres daglige arbejde – har hverken tid eller indsigt til at dække alle områder af DKK's virke. Derfor har bestyrelsen nedsat en lang række udvalg, som tager sig af forskellige områder, f.eks. sundhedsarbejde, udstillinger, markprøver, agility, mentalbeskrivelse osv.
LÆS MEREDer afholdes nordisk udstilling og international dobbeltudstilling i Roskilde den 13.-14.-15. maj 2022, hvor søndagens udstilling er kvalifikation til Crufts 2023. Udstillingerne afholdes udendørs. Glæd jer til en skøn weekend i hundenes tegn!
Fredag: Alle grupper - Nordisk udstilling
Lørdag: Alle grupper - International udstilling
Søndag: Alle grupper - International udstilling - kvalifikation til Crufts 2023
Udstillingens adresse:
Roskilde Dyrskueplads
Darupvej
4000 Roskilde.
Udstillingen foregår udendørs.
DKK's Hund & Familie-stand laver en "skattejagt" for alle under 16 år.
Gå til Hund & Familie-standen og få udleveret en taske, et kort og en opgaveliste, som viser hvor på området, du skal bevæge dig hen og hvor du kan samle "skatter" henne. Ved besvarelse af hvert spørgsmål/opgave får du nemlig udleveret en "skat".
Børn under 12 år skal være i følge med en voksen under hele skattejagten.
Det er kun tilladt at deltage én gang i løbet af weekenden.
Deltagelse i skattejagten er GRATIS.
Sponsorer:
Fredag:
Vikingevinder 2022 – VIV, VIJV samt VIVV
Titlen Vikingevinder tildeles til bedste han og tæve med CK i hver race. Endvidere tildeles titlen Vikingejuniorvinder til bedste junior han og tæve med CK samt titlen Vikingeveteranvinder til bedste veteran han og tæve med CK.
Lørdag:
Roskildevinder 2022 – ROV, ROJV samt ROVV
Titlen Roskildevinder tildeles til bedste han og tæve med CK i hver race. Endvidere tildeles titlen Roskildejuniorvinder til bedste junior han og tæve med CK samt titlen Roskildeveteranvinder til bedste veteran han og tæve med CK.
Titlerne registreres automatisk på hundens præmieoversigt. Diplom kan købes via Min Side på hundeweb.dk.
Bedste han og bedste tæve (BIR/BIM) samt bedste han og bedste tæve med Excellent fra juniorklassen kvalificerer sig på udstillingen søndag den 15. maj 2022 til Crufts 2023 i Birmingham.
Det er dog ikke alle hunderacer, der kan deltage på Crufts, og som udstiller er du selv ansvarlig for at undersøge, om netop din race er anerkendt i England og dermed har mulighed for at opnå adgang til konkurrencen.
Yderligere oplysninger om Crufts fås her: crufts.org.uk
Deltagerinfo og nummerskilt fremsendes ca. to uger før udstillingen til udstillerne på den emailadresse, der blev benyttet ved onlinetilmelding.
Har du opgivet en emailadresse ved tilmelding via tilmeldingsblanket, fremsendes informationerne også på email. Hvis ikke DKK har din emailadresse, sendes deltagerinformation samt startnummer med post.
Hvis du har tilmeldt via hundeweb.dk, vil du også kunne se deltagerinfo og nummerskilt på din "MIN SIDE" på hundeweb (fra ca. to uger før udstillingen).
Indgangen åbner kl. 7.45 og bedømmelserne starter kl. 09.00 alle dage.
Der er adgang for tilmeldte hunde ved at fremvise startnummer.
Det er muligt at købe en gæstehundebillet ved indgangen. Det koster kr. 30,- pr. hund, og du skal huske at medbringe hundens vaccinationspapirer. Hvalpe under 12 uger har ikke adgang til udstillingen.
Voksne: | 60,- pr. dag. | |
---|---|---|
Børn: 6-12 år: | 10,- pr. dag. | |
Børn under 6 år:. | Gratis | |
Familie billet (2 voksne + 3 børn) | 120,- pr. dag. | |
Entré for gæstehund (+ 12 uger): | 30,- pr. dag |
Resultaterne tæller med til konkurrencen om Årets DKK-racevinder.
Der vil være rig mulighed for køb af mad og drikke i udstillingens åbningstider.
Menukort.dk stiller igen i år op med og beværtningstelte.
Hvor skal du lufte din hund efter udstillingen?
Visit Roskilde har lavet en fin oversigt over hundevenlige besøgsmål - du finder den her: https://www.visitroskilde.dk/roskilde/walkingthedog-oplevelser-i-roskilde-hvis-du-har-hunden-med
Det vil være muligt at campere i forbindelse med udstillingen. Der er adgang til toiletbygning og primitive badefaciliteter, men der er IKKE mulighed for tilslutning af strøm.
Campingområdet er åbent fra torsdag den 12. maj kl. 12.00 til søndag den 15. maj kl. 18.00.
Prisen er kr. 500,- pr. enhed, og man skal reservere plads senest den 9. maj 2022. Ved for sen reservation opkræves et ekstra gebyr på kr. 100.-. Vi tager forbehold for udsolgt af plads.
Der er indkørsel ved Dyrskuepladsens port 3, Darupvej 17, 4000 Roskilde.
Yderligere info fremsendes til deltagerne den 10. maj 2022.
Klik her for reservation via hundeweb.dk
De deltagere, som ønsker mulighed for tilslutning af strøm, henviser vi til Roskilde Camping. Denne plads er beliggende under 10 km fra Dyrskuepladsen.
Yderligere information om reservation: Roskilde Camping
Her vil vi løbende opdatere informationer om f.eks. dommerændringer, ringliste, parkering mv., efterhånden som informationerne bliver klar, så følg med her på siden i tiden op til udstillingen.
DKK har den 24. april 2022 modtaget afbud fra Maija Heinilä fra Norge, og den 3. maj 2022 har vi modtaget afbud fra Elzbieta Chwalibog fra Polen. Herudover har vi den 6. maj 2022 modtaget afbud fra Julija Aidietiené fra Litauen og den 8. maj har vi modtaget afbud fra Ingrid Borchorst fra Danmark. Endelig har vi den 12. maj modtaget afbud fra Jessie Borregaard Madsen fra Danmark.
De racer, som skulle have været bedømt af Maija Heinilä fra Norge, blev fordelt på udstillingens øvrige dommere, inden ringlisterne blev udsendt sammen med deltagerinformationerne.
Herefter har vi foretaget nedenstående ændringer grundet afbuddene fra Elzbieta Chwalibog fra Polen, Julija Aidietiené fra Litauen og Ingrid Borchorst og Jessie Borregaard Madsen fra Danmark.
Vi håber, at deltagerne viser forståelse for dette.
Ringlisterne neden for er således opdateret den 9. maj 2022 m.h.t. dommere, ringe og rækkefølge.
FREDAG:
Nova Scotia Duck Tolling Retriever bedømmes i Ring 2 af Hanne Laine Jensen fra Danmark.
Samtlige racer i Ring 7 bedømmes af Luís Pinto Teixeira fra Portugal.
Samtlige racer i Ring 14 bedømmes af Zerefino José C. Silva fra Portugal.
Barbet, Chesapeake Bay Retriever, Curly Coated Retriever, Hollandsk Kooikerhondje, Spansk Vandhund og Lagotto Romagnolo bedømmes i Ring 22 af Kresten Scheel fra Danmark.
Samtlige racer i Ring 25 bedømmes af Audroné Babianskiene fra Litauen.
LØRDAG:
Finsk Lapphund bedømmes i Ring 8 af Perttu Stålberg fra Finland.
Samtlige racer i Ring 11 bedømmes af Audroné Babianskiene fra Litauen.
Engelsk Springer Spaniel bedømmes i Ring 17 af Frank Kane fra England.
Samtlige racer i Ring 18 bedømmes af Luís Pinto Teixeira fra Portugal.
Samtlige racer i Ring 22 bedømmes af Zerefino José C. Silva fra Portugal.
Engelsk Cocker Spaniel og Biewer bedømmes i Ring 28 af Kresten Scheel fra Danmark.
Rhodesian Ridgeback bedømmes i Ring 42 af Rune Tyvold fra Norge.
SØNDAG:
Parson Russell Terrier, Irsk Terrier, Kerry Blue Terrier og Staffordshire Bull Terrier bedømmes i Ring 6 af Svend Erik Løvenkjær fra Danmark.
Amerikansk Cocker Spaniel og Beagle bedømmes i Ring 9 af Zerefino José C. Silva fra Portugal.
Irish Softcoated Wheaten Terrier og Jack Russell Terrier bedømmes i Ring 12 af Kresten Scheel fra Danmark.
Samtlige racer i Ring 20 bedømmes af Audroné Babianskiene fra Litauen.
Norfolk Terrier og Norwich Terrier flyttes til Ring 37 og bedømmes af Luís Pinto Teixeira fra Portugal.
Samtlige racer i Ring 37 bedømmes af Luís Pinto Teixeira fra Portugal.
Deltagerinformationer på dansk / Information for the participants in Danish - Roskilde 2022
Information for the participants in English - Roskilde 2022
Program for Store Ring / Main Ring Programme - Roskilde 2022 - opdateret den 12. maj 2022
Ringliste fredag / Ring list Friday - Roskilde 2022 - opdateret den 12. maj 2022
Ringliste lørdag / Ring list Saturday - Roskilde 2022 - opdateret den 12. maj 2022
Ringliste søndag / Ring list Sunday - Roskilde 2022 - opdateret den 12. maj 2022
Antal pr. klasse fredag / Number of dogs per class on Friday - Roskilde 2022 - opdateret den 9. maj 2022
Antal pr. klasse lørdag / Number of dogs per class on Saturday - Roskilde 2022 - opdateret den 9. maj 2022
Antal pr. klasse søndag / Number of dogs per class on Sunday - Roskilde 2022 - opdateret den 9. maj 2022
Adresseliste over standlejere / List of trade stands - Roskilde 2022
Standoversigt / View of trade stands - Roskilde 2022
Oversigt over areal, ringe, teltzoner m.v. / View of area, rings, tent zones, etc. - Roskilde 2022
For information about the international dog show in Roskilde 2021 in English please visit this site:
Er du klar til udstillingen? Eller er din hund blevet nordisk champion? Måske har du brug for..
Vi bruger cookies til teknisk funktionalitet samt trafikmåling for at optimere vores hjemmeside og levere den bedst mulige service og brugeroplevelse. Ved at trykke ”Accepter alle” giver du samtykke til disse formål.
ACCEPTER ALLE COOKIES ACCEPTER NØDVENDIGE COOKIES IndstillingerTekniske cookies er nødvendige for hjemmesidens grundlæggende funktioner som f.eks. navigation, adgangskontrol samt indkøbskurv og kan derfor ikke fravælges.
Statistik cookies, bruges til at optimere design, brugervenlighed og effektiviteten af hjemmesiden. F.eks. ved at indsamle besøgsstatistik om antal besøg og af hvordan hjemmesiden bruges.
Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15
Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK