Sådan gør du:
- Bestil tid til undersøgelse hos den dyrlæge, der skal lave undersøgelsen
- Køb en rekvisition
Dyrlæge eller ejer skal indsende resultatet til Dansk Kennel Klub.
Viden om opdræt, adfærd, køb af hund, hjælp og vejledning
Oversigt over træning, konkurrencer, prøver og kurser
Kalender, reglement, titler, praktisk info, og events
Ejerskifte, kuld, kennelmærker og sundhedsundersøgelser
Organisation, find blanketter, kredse og specialklubber
Er der noget bedre end at sidde med en lille blød hundhvalp i armene? Det skulle da lige være 5. Eller 7… Men hvad hvis der kommer 12 – og du ikke kan sælge dem alle sammen – er det så stadig det bedste i hele verden?
LÆS MEREHvis du skal have din hund med på rejse til udlandet, skelner lovgivningen imellem kommerciel og ikke-kommerciel flytning af hunden. Ikke-kommerciel flytning kan være ferie, flytning til udlandet eller deltagelse i udstilling eller andre hundesportsbegivenheder. Salg af f.eks. hvalpe til udlandet betragtes som kommerciel flytning.
LÆS MEREHer får du information om COVID-19 til hundeejere, kredse, klubber og arrangører. Informationerne er baseret på den nuværende viden. Situationen omkring Corona-pandemien udvikler sig løbende, og de mange opdateringer fra myndighederne betyder, at DKK´s COVID-19-retningslinjer løbende er under forandring.
LÆS MEREFor at du og din hvalp kan få den bedste start sammen, er det vigtigt, at du gør et grundigt forarbejde, inden du henter hvalpen hjem - ligesom det er en god ide at forberede dig på alene-hjemmetræning, renlighedstræning og tegning af lovpligtig forsikring.
LÆS MEREHunden nedstammer fra ulven, som et rovdyr og et socialt flokdyr. Et af hundens helt grundlæggende instinkter er dens udprægede flokfornemmelse. Når vi tager hunden til os i familien, bliver vi en del af hundens udvidede flok. Hunden ved jo godt, at vi ikke er hunde ligesom den er, men den acceptere at vi sammen indgår i en ”flerartsfamilie”, og det trives den fint med.
LÆS MEREGod pasning og pleje af din hund strækker sig over flere emner. Det er jo alt fra at give hunden trygge hjemlige rammer og et godt socialt liv med familien og andre hunde. Men det omfatter også træning og aktivering i det daglige, samt fodring, pelspleje og sygdomsforebyggende tiltag som vaccination og det årlige sundhedseftersyn hos dyrlægen. Ligesom sikkerhed i hjemmet og i hundens daglige omgivelser også spiller en stor rolle. Alt det kan du læse om i afsnittet her.
LÆS MEREDKK´s Hverdags Lydigheds Træning er et tilbud til alle hunde over 6 måneder og deres ejere. Ved hjælp af moderne træningsmetoder og relevante aktiviteter lærer både hund og fører at begå sig i det offentlige rum, og i træningen indgår såvel praktiske som teoretiske elementer. (Tidligere Kørekort til Hund)
LÆS MEREAgility går ud på, at hunden så hurtigt som muligt, og med så få fejl som muligt, skal gennemløbe en fastlagt bane med kombinationer af forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. springe over forhindringer, løbe slalom, balancere på en vippe og bevæge sig igennem en tunnel.
LÆS MEREHeelwork to Music – også kaldet Dog Dancing – er en hundesport, hvor hund og fører sammen udfører en koreografi, som passer til et stykke musik. Der er to discipliner. Heelwork To Music, hvor hunden hele tiden arbejder tæt på hundeføreren, og freestyle, hvor alt er tilladt.
LÆS MERENose work er en ny hundesport i Danmark, som handler om at lære hunden at finde forudbestemte dufte i forskellige miljøer efter faste regler. Træningen er bygget op omkring søgning efter tre specielt udvalgte dufte i fire forskellige miljøer: beholdersøg, indesøg, udesøg og køretøjssøg.
LÆS MERERally-lydighed er, som navnet antyder, en hundesport baseret på lydighedsøvelser, men til forskel fra almindelig lydighedstræning lægges der her ikke så stor vægt på præcision, men derimod på samarbejde mellem hund og fører. Det betyder, at man både i træning og i konkurrencer skal udtrykke glæde og positivitet.
LÆS MEREJagt med den stående hund er ikke kun en populær jagtform, det er også en sport i fremgang, hvor der arbejdes med markprøver, apportering fra land og vand, schweiss mv. Den stående hund er aktiv og vil gerne arbejde med sin fører. Det er også en omgængelig familiehund, men du skal kun anskaffe dig en stående hund, hvis du er interesseret i at arbejde med den i dens naturlige element.
LÆS MEREAlle hunde er i princippet brugshunde, fremavlet med forskellige evner og anlæg. I DKK-regi karakteriseres en brugshund som en hund, der er avlet og/eller trænet med henblik på at udføre specifikke arbejdsopgaver til erhvervs- og/eller civilbrug. I dette afsnit kan du læse mere om brugshunde, brugshundearbejde, brugshundetræning og brugshundeprøver.
LÆS MEREEn smuk hund er en fryd for øjet, men endnu vigtigere er det, at man deler hverdagen med en hund, der er velafbalanceret og velfungerende. En mentalbeskrivelse viser, hvor din hunds mentale styrker og svagheder ligger - et redskab, du kan bruge ikke bare som opdrætter eller aktiv hundesportsudøver, men også som familiehundeejer.
LÆS MEREDe 7 bestyrelsesmedlemmer – der jo også skal passe deres daglige arbejde – har hverken tid eller indsigt til at dække alle områder af DKK's virke. Derfor har bestyrelsen nedsat en lang række udvalg, som tager sig af forskellige områder, f.eks. sundhedsarbejde, udstillinger, markprøver, agility, mentalbeskrivelse osv.
LÆS MEREKnæskallen (patella) bevæger sig normalt frem og tilbage i en fure på forsiden lårbenet i når bagbenet bøjes og strækkes. Hvis patella er "lukseret", betyder det at knæskallen smuttet ud af denne fure.
Dyrlæge eller ejer skal indsende resultatet til Dansk Kennel Klub.
DKK kan kun registrere udenlandske resultater, som er sammenlignelige med nedennævnte gradueringer.Hunden skal på undersøgelsestidspunktet være mindst 12 måneder gammel.
Grad 0: Normal, ikke lukseret patella
Grad 1: Patella ligger på plads men kan lukseres manuelt. Patella vender spontant tilbage til normal position, f.eks. når bagbenet bøjes.
Grad 2: Patella kan let lukseres enten manuelt eller spontant. Patella forbliver hovedsageligt lukseret, også under bevægelse, men kan reponeres manuelt.
Grad 3: Patella er permanent lukseret og kan ikke reponeres.
Ja, men det kræver at du har indsendt hundens papirer til import registrering hos os.
Du skal vælge den rekvisation der hedder ”Rekvisition til ukendt hund”. Ved bestillingen skal vedhæftes en kopi af hundens stambog.
En rekvisition til en ukendt hund udløser ikke medlemsrabat, da hunden ikke står registreret i vores database endnu.
Resultatet vil først blive registreret i DKK’s database når hunden er blevet oprettet med sit danske registreringsnummer.
Ja, du skal købe en rekvisition og indsende den sammen med attesten til DKK.
Den "gamle"attest indeholdt dog 5 grader, som vil blive oversat på følgende måde:
Grad 0 = Grad 0
Grad 1 = Grad 1
Grad 2 + 3 = Grad 2
Grad 4 = Grad 3
Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse af siden og vurdere bruges af de enkelte elementer på siden.
Accept Cookies Læs mere
Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15
Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK