Registrere en importeret hund
Har du købt en hund i udlandet, som du vil have registreret hos DKK, så følg anvisningerne herunder. Bemærk venligst at hunden skal være indført til Danmark i henhold til Fødevarestyrelsens gældende indførelsesbestemmelser for hund.
Sagsbehandlingstid 4- 6 uger.
Sådan gør du
- Indsend dokumentation
Indsend hundens originale FCI-stambog (indscannet kopi er ikke tilstrækkelig) til DKK sammen med "ansøgningsskema til registrering i DKK af importeret hund". Hent ansøgningsskemaet her: Import-skema - Betal for registringen
Overfør gebyret for registrering af hunden hos DKK. Du finder en oversigt over hvad du skal betale på side 3 i ansøgningsskemaet. - Export pedigree
Stambogen skal være en export pedigree, stemplet export pedigree eller der skal være vedlagt en separat export-pedigree (udlandsgodkendelse for eksport) fra hundens/hvalpens hjemlands kennelklub. (Nordiske lande er undtaget). Fremgår ejerens navn ikke af export-pedigree (stamtavlen) - så skal du sende ejerbevis med.
Særregel Ukraine: Kopi af export-pedigree accepteres.
OBS: Registrering af import fra Rusland og Belarus er ikke længere muligt pr. 31. marts 2022. - ID-nummer
Identitetsnummeret (tatoveringsnummeret eller chipnummeret) skal fremgå af stamtavlen. (Sverige/USA undtaget, her indsendes kopi af pas). Vi fraråder originalt pas medsendes og det vil være på eget ansvar. - Mere end 1 ejer
Er der mere end én ejer skal den underskriftsberettigede ejer opgives til DKK. Ejeren som fremgår som 1.ejer på stambogen skal underskrive skemaet, og herefter angives hvem der skal være ejere af hunden - den registrerede 1.ejer bliver underskriftsberettigede i DKK. - Sundhedsregistrering på aner
Ved importregistrering registreres hunden med 3 generationers aner og hundens egne DKK-godkendte sundhedsresultater.
Hvis du vil have registreret DKK-godkendte sundhedsresultater på anerne, der ikke fremgår af stamtavlen, skal du indbetale et ekstra gebyr på 108 kr. per hund du ønsker registreret sundhedsresultater på.
Fra enkelte lande kan vi bede om at se indførselsdokumenter fra fødevarestyrelsen - kontakt os hvis du er i tvivl.
Særregler
Stumphale-erklæring
DKK anerkender kun stumphaleerklæringer for racer, som er optaget på den såkaldte stumphale-positiv-listen.Attesten skal være udstedt af opdrætterens dyrlæge indenfor hvalpens tre første levedøgn (gælder ikke engelsk- og fransk bulldog samt boston terrier).
Særregler for hunde fra England
For hunde fra England kræves en kryptorchidattest på faderen til den importerede hund medsendes - medmindre den er engelsk champion, eller der tidligere er importeret en hund til Danmark med den pågældende hund som far.
Særregel for hunde fra Tyskland
For hunde fra Tyskland kræves en VDH-godkendelse af stamtavlen (Anerkennung für das ausland). DKK sørger for dette, hvis gebyret til VDH-ekspedition vedlægges de øvrige dokumenter. Find prisen på listen over DKK's kontingenter og gebyrer (link).
Særregel for hunde fra Østrig
Den originale stambog fra Østrigsk Kennel Klub skal altid indsendes, hvis racen ikke har en stambogførende specialklub. Ellers skal hundens originale stambog udstedt af en Østrigsk specialklub forsynet med stempel og underskrift fra Østrigsk Kennel Klub indsendes.
Spørgsmål - Svar
Hvilke rejseregler gælder når jeg skal hente en hund jeg har købt i udlandet hjem til Danmark?
Hvis du importerer en hund fra udlandet, er det dit ansvar, at reglerne overholdes. Brug derfor altid Fødevarestyrelsens guide
”Rejse med kæledyr”, hvis du skal købe hund fra udlandet.
Køber du en hund i Danmark, som en anden har importeret, skal du sørge for at få udleveret dokumentation for, at hunden er lovligt importeret.
Skal jeg medsende hundens pas ved import-registrering
Nej. Men DKK kan kræve at se kopi af hundens pas eller anden relevant dokumentation for lovlig indførsel. Vi fraråder originalt pas medsendes og det vil være på eget ansvar.
Jeg har købt en hund som en anden har importeret til Danmark. Hvad skal jeg være opmærksom på?
Du skal sørge for at få udleveret dokumentation for at hunden er importeret lovligt.
Jeg vil gerne købe hund i Storbritannien – hvad skal jeg være opmærksom på efter Brexit ?
Storbritannien træder ud af EU-samarbejdet, og det betyder, at rejsereglerne for hunde kan blive ændret.
Fødevarestyrelsen oplyser, at Storbritannien efter 1. januar 2021 bliver et såkaldt ”tredjeland” i forhold til ind- og udrejse med hunde.
Det betyder, at landet selv kan fastsætte reglerne, fordi de ikke længere er underlagt EU’s lovgivning på området. Der vil ikke ske ændringer for Nordirland,
der fortsat er en del af EU’s samhandelsområde. Veterinærmyndighederne i Storbritannien har oplyst, at EU-borgere indtil videre kan rejse ind med deres hund på samme vilkår, som i dag.
Før du importerer hund fra udlandet tjek altid Fødevarestyrelsens rejseguide for kæledyr https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx
Skal du vide mere om import
Kontakt DKK's kundeservice